Au început controalele

Au început controalele
ORADEA/ BIHOR - Ca în fiecare an, şcolile din Bihor primesc vizita reprezentanţilor instituţiilor deconcentrate care se ocupă de pregătirile pentru debutul noului an şcolar.

„Controalele au început de azi cu echipaje care au plecat în tot judeţul care a fost împărţit în patru zone”, ne-a informat Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Grupurile de control sunt compuse, în mare parte, din reprezentanţi ai ISJ Bihor şi ai Autorităţii de Sănătate Publică Bihor şi vizează, în special, toate aspectele legate de pregătirea pentru noul an şcolar din punctul de vedere al condiţiilor igienico-sanitare. Controalele vor continua pe parcursul următoaelor săptămâni, iar la final inspectorii sanitari vor întocmi un raport cu cele constatate pe parcursul inspecţiilor

Primele vizite

Conform reprezentanţilor IŞJ Bihor, primele unităţi şcolare care vor fi verificate sunt cele care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare şi cele care şi-au depus documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei. Inspectorii ASP au vizitat azi şcoli din cele patru zone ale judeţului zona Aleşd, Beius, Salontaşi Valea Marghitei.

Printre primele şcoli vizitate sunt cele din Copăcel, Ineu, Săcădat, Ceica, Sâmbăta, Răbăgani, Pocola, Batăr, Cefa, Avram Iancu şi Sălard. Concluziile controalelor vor fi făcute public după ce se va întocmi un raport, care va conţine şi recomandări în cazul că vor constatate nereguli la resăectarea condiţiilor igienico-sanitare minime pentru funcţionare.

Ca o anticipare a controalelor pentru respectarea condiţiilor igienico-sanitare, Prefectura a cerut Inspectoratului Şcolar o situaţie cu unităţile şcolare care nu au făcut niciun demers pentru obţinerea autorizaţiei şi a celor care şi-au depus documentele pentru obţinerea acesteia.
Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !