Au început înscrierile la BAC

De Crina Dobocan
1Comentariu
Alin Novac-Iuhas a prezentat calendarul examenului de bacalaureat
Alin Novac-Iuhas a prezentat calendarul examenului de bacalaureat
Evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale ale absolvenţilor claselor a XII-a şi a XIII-a se va face, în premieră, în luna februarie.

Oradea. Conform calendarului-anexă la Ordinul care aprobă Metodologia de desfăşurare a examenului de bacalaureat, înscrierile au început în 29 ianuarie şi se vor finaliza pe 2 februarie.

„Aşteptăm să se înscrie toţi absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a din promoţia 2018, în total 4.011. Acestora li se adaugă absolvenţii din seriile anterioare. După 2 februarie vom şti numărul total de elevi înscrişi pentru această sesiune a examenului de maturitate”, a declarat profesorul Alin Novac-Iuhas, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Noutatea acestui an este că probele de competenţe lingvistice şi digitale nu se vor mai desfăşura în luna iunie, înainte de probele scrise, cum era până în prezent, ci în februarie.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face în perioada 12-13 februarie, iar cele de comunicare orală în limba maternă, în perioada 14-15 februarie.

În zilele de 16, 19 şi 20 februarie va avea loc proba de evaluare a competenţelor digitale, iar pe 21 şi 22 februarie, cea a competenţelor lingvistice pentru o limbă de circulaţie internaţională.

Potrivit inspectorului şcolar general, toate aceste probe se vor desfăşura în 47 centre de examinare, care vor fi organizate la nivelul judeţului Bihor.

După finalizarea cursurilor pentru clasele a XII-a şi a XIII-a (în data de 25 mai), candidaţii la BAC vor susţine şi probele scrise, după următorul calendar: în 25 iunie va avea loc prima probă, la Limba şi literatura română, pe 26 iunie la Limba şi literatura maternă, pe 27 iunie la proba obligatorie a profilului, iar pe 28 iunie la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele examenului vor fi afişate pe 4 iulie, intervalul de 5-8 iulie fiind dedicat contestaţiilor, iar rezultatele finale urmează a fi date publicităţii în ziua de 9 iulie.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor