Au început luna cu ziua lor

De Otilia Șandor
Istorie și devotament
Istorie și devotament - © FOTO: ISU Bihor
Pompierii de la Detaşamentul 1 Oradea, cu locaţia la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor au început luna sărbătorind.

Mr. Camelia Roşca a transmis că data de 1 septembrie 1936 este o zi de referinţă în istoria pompierilor bihoreni, reprezentând momentul în care a luat fiinţă Compania de Pompieri Oradea, care, de-a lungul timpului, s-a impus ca subunitate de elită a instituţiei pompierilor din judeţ.

Mr. Roşca a informat că efectivul inițial al Companiei de Pompieri Militari Oradea, înfiinţată în urmă cu 82 de ani prin „Ordinul de Zi nr. 104”, avea în componență un căpitan comandant, doi subofiţeri instructori și 20 oameni de trupă.

Au în grijă 228 650 de locuitori

Raionul de intervenţie în care pompierii militari de la Detașamentul 1 Oradea își desfășoară misiunile de protejare a vieții și bunurilor se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 564 kilometri pătraţi, fiind format din 31 de localităţi şi o populaţie de circa 228 650 de locuitori.

În primele opt luni ale anului 2018, forțele de intervenție ale acestei subunități au desfăşurat peste 1680 de misiuni, dintre care 65 de operaţiuni de stingere a incendiilor, 36 de misiuni de salvare a persoanelor cu diferite probleme de sănătate, rămase blocate în locuinţe, peste 20 de intervenţii pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase, 1177 de misiuni de ajutor medical de urgenţă şi de descarcerare, 60 de alte misiuni specifice și salvări de animale, 226 de exerciții și misiuni de recunoaștere în teren, precum și alte intervenții.

În timpul acestor intervenţii, pompierii Detașamentului 1 Oradea au salvat 16 persoane și bunuri în valoare de aproximativ 9.019.000 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !