Au inceput reducerile de preturi

Cine trece în aceste zile pe Corso are sentimentul cã vara bate la usã. Ofertele de reduceri de preturi la produsele de sezon sunt care mai de care mai tentante. Unii comercianti au început reducerile imediat dupã anul nou. Altii de abia din sãptãmâna aceasta. Iar altii vor începe din 15 ianuarie.

Potrivit legii (OG 99/2000) reducerile de preturi pentru lichidarea stocurilor la produsele de sezon se pot face în douã perioade ale anului: 15 ianuarie – 15 aprilie si 1 august – 31 octombrie. „În aceste perioade cei care doresc sã-si lichideze stocurile la produsele de sezon trebuie sã facã o notificare la Primãrie cu minim 15 zile înainte”, ne-a precizat Florin Bârsan, sef la Biroul Control Comercial si Autorizãri din Primãrie.

Pânã ieri, au fost primite notificãri din partea a sase societãti comerciale: SC Vajolet SRL, SC Romflex SRL, SC Interdurabil SRL, SC G&T SRL, SC Filatura de Bumbac Oradea SA, SC Miniblu SRL si Supermarket Crisul. Reprezentantul Primãriei ne-a mai spus s-ar putea sã mai existe si alte cerereri înregistrate, dar acestea n-au ajuns încã la el.

Reduceri promotionale

Cei care au început reducerile de preturi înainte de 15 ianuarie spun cã fac reduceri promotionale. „Diferenta dintre reducerile de lichidare de stoc si cele promotionale este cã la reducerile promotionale produsul la care se face reducerea trebuie sã se afle la vânzare pe toatã perioada promotiei. La reducerile de soldare, în schimb, nu existã aceastã obligatie, stocul din produsul respectiv poate sã se lichideze oricând, în perioada anuntatã”, a declarat Bârsan.

Cei care practicã reduceri de soldare fãrã sã fi fãcut notificare la Primãrie riscã amenzi cuprinse între 20 si 100 de milioane de lei vechi.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !