Au început „Simfoniile toamnei” în cadrul Săptămânii muzicii clasice

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Au început „Simfoniile toamnei” în cadrul Săptămânii muzicii clasice
Sub egida „Simfoniile toamnei”, Filarmonica de Stat din Oradea îi invită pe orădeni în această săptămână la un regal de concerte.

Iubitorii genului sunt așteptați de luni până duminică, de la ora 19:00, în sala de concerte „Enescu-Bartok” a Filarmonicii de Stat din Oradea, la un maraton concertistic de muzică clasică. „Simfoniile toamnei” au început luni cu un concert coral susținut de Corul Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Laszloffy Zsolt, acompaniamentul la pian fiind asigurat de Rado Judit. Printre piese se vor regăsi lucrări ale unor compozitori cunoscuți, ca George Enescu sau Bartok Bela.

Marți, Orchestra de suflători a Filarmonicii, dirijată de Orosz Janos, va susține un „Concert Show”, în care vor putea fi ascultate lucrări ale compozitorilor H. Purcell, J.S. Bach, Fr. Loewe, H. Kolditz, M. Theodorakis, J. Ph. Sousa, precum și un fragment din opera „Lacul lebedelor” de P.I. Ceaikovski. Miercuri va avea loc un recital de vioară (Dan Răceu) și pian (Balasko Balazs), din creațiile lui J. Brahms, J.S. Bach, L.v. Beethoven, M. Ponce, E. Bloch și C. Saint-Saens. Seria concertelor va continua joi, cu un concert simfonic cu lucrări ale lui J. Sibelius și A. Bruckner. Invitată va fi solista Nina Karmon (vioară), iar dirijor Walter Hilgers, ambii din Germania.

Vineri, corul mixt de cameră al Univeristății „Emanuel” din Oradea va susține un concert coral avându-l la baghetă pe dirijorul Emanuel Bălăceanu și la pian pe solistele Ana-Ruth Maior și Camelia Matei, iar în program vor fi piese ale compozitorilor J. Brahms și P. Constantinescu. În ultima zi, duminică, publicul prezent va putea audia un concert cameral susținut de Camerata „Michael Haydn” în acompaniamentul Orchestrei Filarmonicii de Stat din Oradea, iar concert-maestru și solist va fi Nagy Kalman. Corul va interpreta lucrări de W.A. Mozart și A. Piazzolla.

Intrarea este gratuită în zilele de luni și vineri, iar marți, miercuri, joi și duminică pe bază de bilet. Cei care au abonamente pe întreaga stagiune au intrare gratuită la toate spectacolele. Doritorii pot achiziționa bilete zilnic, între orele 11:00-16:00 și 18:00-19:00, de la sediul Filarmonicii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !