Au invatat limbajul mimico-gestual

Au invatat limbajul mimico-gestual
Treizeci de tineri din Oradea au învăţat limbajul mimico-gestual.

Proiectul „Dialog fără glas: pentru şanse egale!”a ajuns la final. Proiectul a debutat în octombrie 2010 şi a avut ca scop învăţarea non-formală a limbajului mimicogestual.

Coordonatorul proiectului a fost Asociaţia Ştiinţifică „Michiel de Ruyter” din Oradea, fiind finanţat prin programul Tineret în Acţiune al Comisiei Europene.

Timp de cinci luni, 10 de tineri cu deficienţe de auz şi 20 de tineri fără probleme au învăţat limbajul mimicogestual. Tinerii au învăţat, de asemenea, să fie mai deschişi, să elimine prejudecăţile.

Programa s-a bazat pe învăţarea non-formală a limbajului mimicogestual, cu ajutorul unor workshop-uri, activităţi artistice, jocuri de improvizaţie şi o excursie.

Impresii

„Angelica Platon, directoarea adjunctă a Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România, filiala Oradea, ne-a ajutat foarte mult, nu numai la învăţarea limbajului mimicogestual, dar şi la cunoaşterea lumii surzilor. Această iniţiativă a fost un mare succes”, a spus Berke Beatrice, responsabila în relaţiile cu presa din partea asociaţiei.

Cursurile au fost apreciate şi de tinerii fără deficienţe de auz

„Participând la trainingul non-formal de limbaj mimicogestual mi sa îndeplinit o mare dorinţă. De mulţi ani am dorit să cunosc limbajul mimicogestual, dar până acum nu am avut ocazia să-l învăţ. A fost foarte interesant pentru mine să oameni surdo-muţi, să comunic cu ei, să ne jucăm şi să mergem în excursie. Simt că mulţumită acestor cursuri, pe lângă faptul că am învăţat diverse semne, am întâlnit oameni foarte interesanţi, am cunoscut o altă lume”, a spus Szabo Dalma, una dintre participantele la trainig-urile organizate de Asociaţia „Michiel de Ruyter”.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !