Au învăţat să se protejeze în caz de cutremure

Au învăţat să se protejeze în caz de cutremure
ORADEA- Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” s-au întâlnit azi cu elevii clasei a II-a A de la Şcoala Dimitrie Cantemir din Oradea, pe care i-au învăţat cum să reacţioneze în cazul unui cutremur de pământ.  Video

„Activitatea desfăşurată azi de către Serviciul de Protecţie Civilă din cadrul Inpectoratului urmăreşte familiarizarea elevilor cu regulile de comportament în caz de cutremur. Li se prezintă copiilor ce este şi cum se manifestă acest fenomen şi care este modalitatea în care se pot pregăti acasă şi la şcoală în caz de cutremur”, explică locotenent Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

„Chiar dacă în zona noastră geografică se întâmplă destul de rar asemenea evenimente, e bine ca ei să fie preveniţi şi să cunoască eventualele modalităţi de acţiune în asemenea situaţii. Fiind copiii mici, i-am invitat pe domnii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să le prezinte aceste măsuri, deoarece prezenţa oamenilor în uniformă are un impact mai mare asupra lor”, spune institutor Simona Lucaciu, învăţătoarea clasei a II-a A.

Cum recomandările pompierilor au fost însoţite de jocuri atmosfera a fost foarte destinsă şi pe placul copiilor. Cele mai gustate momente de către elevi au fost cele în care pompierii i-au învăţat cum să se ascundă sub băncuţe, în cazul unui cutremur.

„Am învăţat ce să facem în caz de urgenţă. Cum să ne protejăm şi ce să facem când vine un incendiu sau un cutremur. Mi-a plăcut mult atunci când am învăţat cum să ne protejăm în clasă sub bancă, ca să nu cadă tavanul pe noi sau să se prăbuşească ceva pe noi”, povesteşte Andreea Lucaciu, elevă în clasa a II-a.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !