Au învins campioana la polo!

Echipa de polo CSM Oradea a înregistrat o victorie si o înfrângere în „dubla” cu Steaua, contând pentru etapa a treia a Superligii Nationale. Tinând seama de faptul ca Steaua este campioana nationala en titre si de faptul ca echipa oradeana are un lot foarte tânar, rezultatele pot fi considerate excelente.

Elevii antrenorului Cornel Gordan au abordat cele doua partide fara nici un fel de complexe. Ambele întâlniri au fost, de altfel, foarte echilibrate. Steaua a câstigat primul meci, în conditiile în care a beneficiat de arbitrajul partinitor al arbitrului bucurestean Radu Matache. Sugestiv în acest sens este raportul eliminarilor, care a fost la un moment dat de 7-1! Abia spre final, arbitrii au încercat sa refaca acest raport, care a devenit 7-7, când meciul era deja jucat.


CSM Oradea a reusit sa se revanseze în partida de duminica. Oradenii au câstigat prima repriza, dar arbitrul bucurestean si-a intrat din nou în rol, Steaua câstigând cu 3-0 cel de-al doilea „sfert”. Antrenorul Cornel Gordan a primit cartonas rosu pentru proteste repetate, fiind trimis în tribuna. Din fericire, arbitrul Matache „si-a revenit” în ultimele doua reprize, aplicând aceeasi masura pentru ambele echipe din bazin. Fiind lasati sa joace, poloistii oradeni au câstigat partida, golul victoriei fiind înscris de internationalul Ramiro Georgescu.


„Aceasta victorie este deosebit de importanta si datatoare de sperante pentru tânara noastra echipa. Meritul este al întregii formatii”, ne-a declarat Dorin Rosca, organizator de competitii al CSM Oradea. Etapa viitoare, CSM Oradea va juca tot în deplasare, cu Astra Arad.


CASETA TEHNICA


Steaua – CSM Oradea 10-7 (3-2, 2-1, 1-0, 4-4) si 6-7 (1-2, 3-0, 1-3, 1-2)
Steaua: Nenciu, Dragusin – portari; Gradinaru 0+1, B. Matei 1+0, Al. Matei 4+2, Cristescu 1+0, G. Georgescu 3+0, Tuinea 1+0, Ivan, Musat 0+3, Deacu, Amariei, Serbanescu. Antrenor: Eugen Georgescu
CSM Oradea: Kuna, D. Cretu – portari; Opris, Bogdan 1+2, Goina 3+1, Alexandrescu, Tarnovetchi, Câmpianu, A. Cretu, R. Georgescu 1+1, Manucu 1+1, Malai, Baidoc 1+2. Antrenor: Cornel Gordan
Arbitri: Radu Matache (Bucuresti), Mircea Mischian (Cluj-Napoca)
Eliminari: 7-7 si 8-9

Gavril Nutiu