Au lansat primul agregator de reţele şi proiecte

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Au lansat primul agregator de reţele şi proiecte
Hub-ul ”SMART Innovative Learning” a demarat cu scopul creșterii accesului României la programele complexe UE.

Acesta va acţiona în special în zone de vârf ale dezvoltării și cooperării teritoriale, în cel al patrimoniului cultural și istoric, al inovării integrate în diverse domenii.

Lansarea Hub-ului s-a bucurat, de sprijinul Asociației ”Simona KADAS”, aparţinând atletei orădence cu acelaşi nume, și al Fundației ”Pro Educația David”.

„În vederea reunirii energiilor mediului academic, de consultanță, inovare și din administrația publică locală, care să permită o recuperare a decalajelor în absorbția fondurilor europene, cel dintâi agregator de rețele și proiecte a fost lansat la Casa Academiei Române sub numele generic de «SMART Innovative Learning Hub»”, explică Simona Kadas.

Inițiativa este plasată sub auspiciile Catedrei Internaționale Onorifice ”Jean Bart” în sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (CIO-SUERD), coordonată de Fundația EUROLINK-Casa Europei, în parteneriat și cu amabilul sprijin al Academiei Române prin Centrul de Biodiversitate din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice (INCE), Asociației Comunitățile Locale Riverane Dunării (CLDR România), Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, Agenției URBASOFIA și Asociației CINAQ.Hub-ul național își va desfășura activitatea sub autoritatea științifică a Dr. Grigore Baboianu – Membru Onorific ”Danube Parks” – Rețeaua Ariilor Protejate (Austria), fost Guvernator al Rezervației Deltei Dunării. Au fost transmise mesaje de salut și încurajare din partea Consiliului Orașelor și Reginilor Dunării (CoDCR), prin Comisarul Șef Dunărean Dl Peter Langer, a Agenției Naționale pentru Arii Naționale Protejate, prin Dl Președinte Florian Udrea, a Ministerului Fondurilor Europene, prin Consilier Dr. Octavian Șerban a Ministerului Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Consilier Viorel Buruiană, a Academiei Române, prin Prof. Dr. Petre Prisecaru, a Institutului Național al Deltei Dunării, prin Director Științific Iulian Nichersu,

Proiecte de anvergură

„În perioada imediat următoare ne propunem strâgerea colaborării și consultării prin participarea la trei Grupuri de Lucru în vederea depunerii a trei proiecte de mare anvergură în context transnațional, în cadrul apelurilor de finanțare ce vor avea loc în lunile următoare.

rupurile de Lucru urmăresc și creșterea gradului de profesionalizare al membrilor și partenerilor, conform unor criterii și standarde asumate în comun spre a permite creșterea gradului de eligibilitate, în special în cadrul programelor de finanțare de tip Horizon2020, unde până în prezent gradul de accesibilitate al beneficiarilor potențiali din România s-a menținut destul de scăzut”, a precizat Simona Kadas.

Printre tematicile avute în mod special în vedere se numără subiecte stringente precum: limitarea efectelor nocive ale schimbărilor climatice, promovarea securității alimentare și a sănătății populației din Regiunea Dunării, reducerea poluării din zonele contaminate prin soluții inovative eco-eficiente, extinderea și aprofundarea noilor abordări și paradigme educaționale în favoarea unei inovări integrale a eco-sistemelor dunărene, revitalizarea patrimoniului cultural-istoric și natural în vederea conectării drumurilor vinurilor/obiectivelor conexe la rutele culturale europene recunoscute de Consiliul Europei și Uniunea Europeană.

Reuniunile pe aceste teme, în cadrul Grupurilor de Lucru, vor fi ghidate de Dl Dr. Pietro ELISEI, Expert ISOCARP în domeniul planificării și inovării urbane. Informații și elemente noi vor fi publicate în secțiunea CIO-SUERD ”Jean Bart” a siteului Casei Europei, care se va focaliza îndeosebi pe prioritățile mai sus menționate.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor