Au lansat Programul Youth CommUNITY

De Veronica Bursaşiu
Au lansat Programul Youth CommUNITY
Tineri între 16-25 de ani vor învăța să facă proiecte sustenabile care vor fi finanțate prin Bursa Talentelor, program derulat de Fundația comunitară Oradea.

Fundația Comunitară Oradea a lansat Programul Youth CommUNITY. Primele fonduri, adică peste 10.000 lei au fost donate de companiile participante la Gala Comunității. Managerul de proiect Mark Lukacs estimează că pe parcursul celor doi ani de proiect vor fi necesari 30.000 euro pentru implementare. „Programul Youth CommUNITY e destinat tinerilor din județul Bihor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani și își propune să dezvolte o comunitate de tineri responsabili, cu dorință de dezvoltare continuă, conștienți de nevoile comunității, capabili și dornici să producă, pe lângă bunăstarea personală, schimbări pozitive în comunitate”, spune Mark Lukacs.

mark 1

Obiectivele programului pentru 2019 sunt extrem de ambițioase:recrutarea a cel puțin 50 de elevi și studenți din județul Bihor, dezvoltarea a cel puțin 5 proiecte sustenabile care să fie propuse spre finanțare prin programul Bursa Talentelor, după finalizarea programului (2 ani), cel puțin 5 membri să fie selectați pentru programe de internship derulate de companiile partenere.

Recrutarea propriu-zisă a membrilor va avea loc în martie 2019 și se va realiza în două etape: aplicație online și interviu față în față. În perioada aprilie-iunie a anului viitor este prevăzută informarea membrilor cu privire la specificul mediului nonprofit, despre problemele din comunitate și consilierea vocanțională a acestora. În august 2019, Mark Lukacs își propune să aibă loc formarea membrilor pe arii de expertiză în cadrul unei școli de vară. Vor urma apoi pregătiri finale pentru aplicarea spre finanțare a proiectelor dezvoltate în cadrul programului Youth CommUNITY la concursul de proiecte comunitare Bursa Talentelor și pregătirea echipelor ale căror proiecte au fost selectate în cadrul Bursa Talentelor și prezentarea proiectelor în cadrul Galei Comunității Bihorene.

mark3

Prezentarea proiectelor selectate prin Bursa Talentelor, prezentarea rezultatelor programului Youth CommUNITY pe 2019 și anunțarea calendarului următoarei ediții.

„Implementarea și monitorizarea proiectelor finanțate prin Bursa Talentelor și a evoluției personale și profesionale a tinerilor implicați în prima ediție e ultima etapă a proiectului și aceasta se va consuma în ianuarie-decembrie 2020”, spune Mark C. Lukács.

Portofoliu

Mark C. Lukács, noul Youth Manager al Fundației Comunitare Oradea și coordonatorul programului Youth CommUNITY este un tânăr care a inițiat și coordonat proiecte și campanii cu impact pozitiv în comunitatea bihoreană pentru care a reușit să mobilizeze resurse umane și financiare însemnate. În calitate de Youth Manager va avea sarcina de a atrage tineri valoroși și dornici de dezvoltare în proiectele fundației, de a reprezenta fundația în relație cu persoane și organizații care doresc să investească în tineri și de a dezvolta și coordona noul program al fundației: Youth CommUNITY -Uniunea Comunității Tinere. Mark C. Lukács este licențiat în științele comunicării și masterand în Publicitate, oferind consultanță în comunicare, relații publice și marketing mai multor organizații. El s-a implicat activ în mai multe organizații nonprofit și proiecte comunitate în ultimii 10 ani și a fondtat asociația de tineret Good Life Performers, fost membru activ în Consiliul Național al Elevilor, reprezentant studenții din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.mark5

Este membru fondator YouthBank Oradea, un vechi program de tineret al Fundației Comunitare Oradea prin care un grup de tineri deveneau responsabili de redistribuirea unui fond în scopul finanțării de diverse proiecte de tineret.
S-a implicat activ în dezvoltarea și coordonarea proiectelor județene finanțate prin programul YouthBank Oradea: Lectura e COOL-tură! (program de promovare a lecturii în rândul tinerilor) și Teatru pentru liceeni! (concurs de spectacole de teatru cu și pentru liceeni)

De 2 ori bursier al Bursei Talentelor (cu programul Good Life Performers și cu proiectul CititOradea în cadrul celui din urmă dezvoltând și Festivalul Informal de Carte Oradea).

A fost implicat activ în dezvoltarea și a altor proiecte implementare prin Bursa Talentelor: Be $mart (educație financiară pentru liceeni), Antrenăm Vocea Tinerilor! (program de formare pentru reprezentanții elevilor din județul Bihor) și proiectul #TeSusțin (cursuri gratuite despre multifinanțare pentru tineri) .Mark este formator acreditat și susține periodic cursul pentru tineri #NuStaÎnBancaTa, format din 4 module: Inteligență emoțională, Public speaking, Time Management, Project Management.Youth CommUNITY LOGO-01

Este organizator de evenimente și spectacole fiind și colaborator permanent al Teatrului Regina Maria din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !