Au luat banii Spitalului

4Comentarii
Motoca a încercat să-l convingă pe Ţipţer şi după şedinţă
Motoca a încercat să-l convingă pe Ţipţer şi după şedinţă
Spitalul orăşenesc Aleşd a rămas fără un miliard de lei în cont, în urma şedinţei de consiliu de joi.

Rectificare în minus pentru sănătate. Fiindcă nouă conducere a Spitalului din Aleşd a reuşit să aducă de la Ministerul Sănătăţii 2,2 miliarde de lei vechi, Primăria  a decis să retragă suportul financiar acordat atunci când  conducerea era agreată de majoritatea din consiliu. Astfel PNL-UDMR a decis să ia un miliard de lei vechi de la spital şi să-i aloce pentru asfaltarea unei străzi: Bartok Bella. Totodată, majoritatea a decis să aloce încă 2 miliarde de lei vechi pentru Căminul cultural din Peştis. Măsura a trezit controverse în rândul consilierilor PDL care au făcut diligenţe la Bucureşti pentru a obţine bani pentru Spital. La vot, aceştia au fost susţinuţi de consilierul PSD.

Pariu pe sănătate

 „Nu ascund că doresc să vă influenţez votul şi vă cer discernământ şi raţiune. Până acum o săptămână, sănătatea era o prioritate la Aleşd. Şi nu cred că ne-am schimbat brusc priorităţile. Suntem responsabili pentru sănătatea tuturor oamenilor din zonă”, a încercat Sorin Motoca să-i convingă pe consilieri. În acest moment, Spitalul dinAleşd are de plătit o lucrare în valoare de 1,7 miliarde lei la unul dintre corpurile spitalului şi nu mai puţin de 1,2 miliarde de lei pentru utilităţi. Şeful Primăriei Aleşd, Zeno Ţipţer, consideră că banii de care dispune în acest moment unitatea spitalicească sunt „arhisuficienţi”. În schimb, primarul s-a angajat în faţa consiliului să revină, cu o nouă rectificare de buget, şi să aloce sumele necesare spitalului dacă va fi formulată o cerere în acest scop. Motoca a insistat ca majoritatea UDMR-PNL „să nu facă o demonstraţie de forţă” şi să lase banii spitalului fiindcă „pentru sănătate niciodată nu sunt bani arhisuficienţi”. După ce au văzut că nu au sorţi de izbândă, consilierii democraţii i-au reproşat unuia dintre aleşii majorităţii că atunci când a fost numită noua conducere a spitalului a pus pariu că nu vor fi capabili să atragă fonduri pentru spital. Pariul era o ladă de vin. Consilierul recunoaşte că trebuie să onoreze pariul însă susţine că nu era cu adresă la PDL-PSD când a făcut această afirmaţie.

Veronica Bursasiu4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor