Au participat la cursuri de specializare în Spania

De Gavril Nutiu
Elevii orădeni participanți la proiect
Elevii orădeni participanți la proiect - © FOTO: FAN
În perioada 10-24.03.2019, opt elevi de la Liceul cu Program Sportiv ”Bihorul” Oradea, însoțiți de directorul adjunct al liceului, prof. Roland Bocoi, au participat în cadrul celui mai mare program al Uniunii Europene pentru educație, formare profesională și tineret Erasmus+, la proiectul cu titlul „Professionalising Sports Instructor career within European Context” desfășurat în Granada, Spania.


Aplicantul proiectului a fost CSM Timișoara, iar ca parteneri au fost LPS ”Bihorul” Oradea, LPS ”Banatul” Timișoara, LPS ”Mircea Eliade” București și CNS „Cetate” Deva. Parteneri externi ai proiecutlui au fost M.E.P. Europrojects Granada (Mobility European Projects Granada), care este o organizație privată de training axată pe activități de pregătire în domenii și competențe diverse pentru elevi din școli gimnaziale și liceale, respectiv WE Fitness Club, cel mai mare centru de sport de performanță și întreținere fizică din Andaluzia, cu un spatiu de 40.000 m², ce furnizează toate tipuri de facilități legate de sport și întreținere fizică, bazându-se pe un număr de 60 de angajați, profesioniști.

Nevoia de sport și mișcare

Proiectul a pornit de la situația existentă în realitatea românească privind valorificarea oportunităților de resursă umană furnizate de liceele și cluburile sportive. România se încadrează în tendințele europene privind nevoia asumată pentru sport și mișcare, în exigențele consumatorului român pentru infrastructura specifică sportului și mișcării.

Proiectul urmărește profesionalizarea tinerilor participanți la proiect pentru a le asigura inserția facilă pe piața muncii, pentru a asigura tranziția de la elevul sportiv la elevul instructor sportiv. La final de proiect, participanții vor reuși să se prezinte în fața angajatorilor cu un plus de valoare profesională dată de expreriența internațională. Proiectul va avea impact inclusiv asupra elevilor de gimnaziu, care vor privi către liceele sportive nu doar ca o formă de ,,evadare” din școala care te pune să înveți, ci ca o opțiune școlară și profesională care îți asigură un viitor. Nu toți elevii pot fi sportivi de succes, dar mulți dintre elevi pot deveni instructori sportivi de succes.

La finalul stagiului de formare, elevii participanți la proiect au primit certificiatele de participare și Europass Mobility Document, care atestă cunoștințele, abilitățile și competențele dobândite în mobilitate de către participanți.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !