Au păşit în vremuri de demult…și s-au simţit extraordinar

De Veronica Bursaşiu
Copiii s-au bucurat de tradiţii
Copiii s-au bucurat de tradiţii - © Foto: Sergiu Waxmann
Este vorba despre copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Floare de Colţ” Beiuş, care au participat la prima activitate din cadrul proiectului „Să păşim în vremuri de demult”.

„Scopul proiectului este acela de a familiariza copiii cu arta tradiţională, cu diverse tradiţii, obiceiuri şi meșteșuguri specifice zonei. Activitatea prezentată a fost una comună cu părinţii, dorința noastră fiind aceea de a-i implica în activitatea copiilor, de a-i face parteneri în procesul instructiv-educativ. La activitatea de debut a participat și doamna inspector Nicoleta Fărăianu. Activitatea a fost una desfăşurată în aer liber”, spune coordonatorul de proiect Ana Florea, care i-a dus pe copii acasă, la Belejeni.

Foto: Sergiu Waxmann Foto: Sergiu Waxmann ©

Fiind un proiect judeţean, GPP „Floare de Colţ” are ca partenere alte unităţi de învățământ: GPP nr. 1 Beiuş, GPP Liceul Vocaţional Pedagogic Beiuş, Şcoala Gimnazială „Viorel Horj” Drăgăneşti, dar şi Muzeul Municipal Beiuş și Biblioteca Școlii Gimnaziale Căbeşti.

Foto: Sergiu Waxmann Foto: Sergiu Waxmann ©

„Ne-am bucurat de prezenţa doamnei inspector şcolar pentru învăţământul pre-primar Nicoleta Fărăianu, de prezenţa domnului Ghiță David, învăţător la Şcoala din Căbești, care ne-a încântat cu cântece din fluier, de prezența doamnelor director de la GPP nr. 11 şi de la Şcoala Gimnazială «Viorel Horj». Proiectul va continua cu alte activităţi interesante, atractive şi pline de culoare, încărcate de emoţia întâlnirii cu meşteşugurile şi tradiţiile strămoşilor noştri”, spune Ana Florea.

beius-belejeni2 Foto: Sergiu Waxmann ©0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !