Au pescuit crap pe săturate

Au pescuit crap pe săturate
13 echipe s-au întrecut 72 de ore pentru a prinde pestele cel mare. 26 de pescari din Bihor, Satu Mare si Baia Mare au luat parte la prima editia a Cupei Filialei Oradea la Crap. Competitia a avut loc în perioada 22 – 25 septembrie, lacul de acumulare de la Les.

Dupa ore si ore de asteptare si de munca de convingere, echipa câstigatoare a prins nu mai putin de 21 kilograme de crap. Cei mai buni pescari ai concursului au fost, asadar, oradenii Kiss Csaba si Varga Gabor.

Pe locul al doilea al podiumului s-a clasat tot o echipa oradeana, compusa din Cristian Beletchi si Razvan Popa. Acestia au prins peste 5 kilograme de peste.

Locul al treilea a fost adjudecat de baimarenii Dan Cojocariu si Sempurszky Peter, care au prins un singur crap, dar cel mai mare din concurs (4,3 kg).

Din spusele organizatorilor, acumularea populata si administrata de AJVPS Bihor detine si crapi mai dolofani, dar care nu s-au lasat de aceasta data pacaliti.

„Pescarii s-au aratat foarte multumiti de organizarea concursului si de conditiile pe care le-au gasit si ne-au spus ca spera sa-i mai invitam si la urmatoare editie a competitiei, care va avea loc în anul viitor”, a precizat Gabriel Jurj, secretarul filialei de pescuit Oradea a AJVPS Bihor.

Premii consistente

Premiile au constat în bani care, conform organizatorilor, au fost strânsi din taxa de participare la concurs, care a fost de 50 de lei pe pescar. Însa principalul efort financiar al pescarilor adevarati de crap este de achizitie a unor unelte performante.

De buna desfasurare a concursului s-au îngrijit si cei de la RER Ecologic Service, care au pus la dispozitia participantilor o toaleta ecologica.

Simona Drimbau