Au prevenit violenţa şi continuă cu furturile

De Alexandra Lăzureanu
Lansare ghid antiviolenţă la IPJ Bihor
Lansare ghid antiviolenţă la IPJ Bihor
Marti, începând cu ora 13:00, în Sala de Ceremonii a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor a avut loc lansarea Ghidului de prevenire a victimizării „Un antidot al violenţei”, editat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.


În continuarea Săptămânii Prevenirii Criminalităţii 2015, miercuri, în intervalul orar 13:00 – 15:00, sub sloganul „Nu le face viaţa uşoară infractorilor, un simplu gest te poate scuti de neplăceri!”, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate din cadrul – Biroului Poliţiei de Proximitate – Poliţia Municipiului Oradea vor realiza la sediul Poliţiei Municipiului Oradea o dezbatere pe tema prevenirii infracţiunilor de înşelăciune şi a furturilor din locuinţe, cu participarea reprezentanţilor unor asociaţii de pensionari, administratori ai unor asociaţii de proprietari, reprezentanţi ai unor ONG-uri.

De asemenea, în intervalul orar 10:00 – 11:00, poliţiştii bihoreni vor desfăşura activităţi preventive concomitent, în trei locaţii intens circulate din municipiul Oradea, sub sloganul „Paza buna, trece primejdia rea!”, respectiv în Piaţa Cetate şi Piaţa Rogerius. Aceste acţiuni de informare vor aduce în atenţia populaţiei măsurile de protecţie pe care fiecare persoană trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru a-şi spori siguranţa proprie, a locuinţei, a familiei sale şi nu în ultimul rând, a comunităţii în care trăieşte.

4carte1 Coperta ghidului ©

Pe parcursul activităţii vor fi distribuite pliante cu recomandări preventive, iar poliţiştii vor dialoga cu cetăţenii pe tema prevenirii furturilor din locuinţă, a înşelăciunilor şi furturi din auto. Totodată, în colaborare cu reprezentanţii unor asociaţii de proprietari va fi testată lejeritatea cu care proprietarii de apartamente permit accesul persoanelor străine în incinta imobilelor.

Tot, miercuri, în intervalul orar 9:00 – 14:00, poliţiştii de proximitate din judeţul Bihor vor desfăşura 18 acţiuni de informare privind prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, în funcţie de specificul localităţii şi tipul de activitate planificat. Parteneri: asociaţii de proprietari, societăţi comerciale, asociaţii de pensionari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !