Au primit cadou un parc

Au primit cadou un parc
Valoarea investiţiei în Parcul Octavian Goga depăşeşte 9.500 de euro. Lucrarea a fost realizată în două luni.

Directorul Colegiului Naţional Octavian Goga, profesorul Marcel Sas a ţinut să le facă elevilor un cadou special de 1 Iunie: un parc în adevăratul sens al cuvântului. Acesta se întinde pe o suprafaţă de 450 mp şi este dotat cu şapte filigorii.

Lecţii în parc

Până în urmă cu două luni acest spaţiu se prezenta în condiţii greu de descris şi nu avea o utilitate. „În urma discuţiilor cu elevii s-a ajuns la concluzia necesităţii amenajării unui spaţiu destinat desfăşurării unor activităţi recreative pe parcursul pauzelor , precum şi după orele de curs şi a derulării unor activităţi instructiv-educative în aer liber precum: cercuri de lectură, ore de dirigenţie, ară plastică”, spune directorul Marcel Sas. Proiectul a avut ca obiectiv reabilitarea şi amenajarea spaţiului din Curtea Colegiului, prin implicarea voluntară a elevilor, cadrelor didactice şi a părinţilor , asigurarea unui cadru adecvat recreerii tinerilor, dezvoltarea simţului estetic privind spaţiul public şi al şcolii, promovarea valorilor europene legate de educaţia ecologică, formarea deprinderilor de lucru în echipă a celor implicaţi în proiect şi dezvoltarea spiritului de voluntariat, creştere numărului de activităţi educative desfăşurate în aer liber. Amenajarea acestui spaţiu în aer liber îşi găseşte utilitatea în realizarea activităţilor proiectului „Eco-şcoala” precum şi a altor activităţi interdisciplinare şi în parteneriat educaţional cu elevii de la celelalte şcoli din Marghita.Documentaţia proiectului, constând în complementarea formularului de aplicaţie, încheierea de parteneriate şi stabilirea demersurilor necesare obţinerii fondurilor de finanţare, a fost realizată de responsabilul de proiecte şi programe europene, Zenobia Mihoc.

„Proiectul a fost depus spre aprobare în cadrul unui program de finanţare numit „Ţara lui Andrei”, iniţiat de OMV Petrom, valoarea totală a finanţării fiind de 5000 de euro. Secţiunea la care a fost depus proiectul se numeşte „oraşul Petrom”, dar pentru ca acesta să primească finanţare a fost nevoie de voturile angajaţilor companiei. În mod special în parcursul documentaţie-vot s-au implicat angajaţii companiei şi totodată părinţi ai elevilor de la Goga: Carmen Gabriela, Borz, Adela Baicu, Ioniţă Constantin, Laurenţiu Munteanu. Pe lângă cei 5000 de euro obţinuţi prin proiectul depus pe programul „Ţara lui Andrei”, directorul Marcel Sas a fost sprijinit în realizarea proiectului de Danidia Exim, prin directorul Sorin Porţan, care a alocat 28 mc de beton, în valoare de 8400 lei, Semaca trans, reprezentată de directorul Vasile Crişan , care a contribuitcu transportul nisipului şi a pământului, în valoare de 1800 lei, Van Dem Heerik Agricola care a sponsorizat prin Borsi Attila cu 400 mc de pământ, în valoare de 4000 lei. Ocolul silvic , prin directorul Călin Horgoş Dinu, a sponsorizat cu butuci ornamentali. Colegiul Goga s-a bucurat, de asemenea, de sprijinul Primăriei Marghita, a primarului Dorel Talpoş, în realizarea proiectului. La realizarea lucrărilor au fost implicaţi prin activităţi de voluntariat toţi elevii şcolii, fiecare clasă fiind planificată câte o zi.

 Veronica Bursaşiu

Pictură-record la Marghita0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !