Au primit girul ministrului

BUCUREŞTI/ORADEA  - Managerii de la cele 15 unităţi sanitare bihorene s-au aflat joi la Bucureşti pentru a fi investiţi în mod oficial în funcţie de către ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, cu începere de la ora 9:30.

„Ministrul Nicolăescu a ţinut o prelegere prin care ne-a explicat ce aşteaptă de la noi. Fiecare manager a fost strigat pe nume şi ridicat în picioare pentru a fi văzut de colegii din întreaga ţară dar şi de către ministrul Sănătăţii. Apoi ni s-au înmânat contractele de management şi decizia de numire, care au fost semnate în prealabil de către ministrul Eugen Nicolăescu”, ne-a declarat ec. Emil Popovici-Muţ, manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Ultima lecţie

În discursul său, ministrul Nicolăescu i-a atenţionat pe manageri că activitatea lor va fi supravegheată cu atenţie pentru a nu mai exista pe viitor situaţii de înglodare în datorii. „Nu va exista milă pentru situaţiile în care fondurile vor fi utilizate ineficient. Ministerul Sănătăţii va controla periodic modul de cheltuiere a banilor. Vom pune la lucru toate serviciile de audit din toate structurile ministerului pentru verificări profesioniste şi obiective”, le-a promis ministrul Nicolăescu celor peste 335 manageri de spitale, ameninţându-i în acelaşi timp că activitatea lor va fi evaluată trimestrial.

„În funcţie de rezultate, de înscrierea activităţii spitalului în criteriile de performanţă, vom aplica sancţiuni aspre pentru a nu se perpetua răul. Dacă va fi cazul vom recurge chiar la rezilierea contractului”, a precizat Eugen Nicolăescu. Acesta le-a mai cerut să pună accent pe serviciile medicale acordate în ambulatoriu, pe internările de o zi cât şi pe îngrijirea la domiciliu.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase