Au pus bazele Asociatiei de Medicina Alternativa

Au pus bazele Asociatiei de Medicina Alternativa
Asociaţia Medicină Alternativă România – Lotus este în proces de formare în Oradea.

Medicina Alternativa Europa o.s. şi-a dat acordul pentru constituirea organizaţiei la nivel naţional în România. Preşedintele Asociaţiei Medicina Alternativa România – Lotus care este în procesul de înfiinţare este doamna Elena Muntean. După doi ani de cooperare şi pregătire a acestui pas important, primele acte juridice pentru înfiinţare s-au făcut sîptămâna trecută.

Acces la sănătate

Medicina Alternativa Europa este o organizaţie cu acoperire continentală pentru toţi actorii din domeniul medicinii alternative, complementare şi integrative. Are grijă de interesele membrilor ei şi furnizează standarde, cod de conduită, cod de etică şi know-how pentru părţile interesate. Această Organizaţie Internaţională a luat fiinţă în 1962 congruent cu obiectivele politice ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În 1962 OMS şi UNICEF au sponsorizat o conferinţă internaţională în URSS, la Alma Ata, la Universitatea din Kazahstan. Declaraţia OMS de la Alma- Ata a definit o strategie globală pentru sănătatea publică şi medicină preventivă, care rezuma ca principiu la”Sănătate pentru toţi până în 2000 anno dominus” .

Această strategie implică utilizarea tuturor metodelelor de vindecare disponibile atât scolastice şi complementare, cât şi tradiţionale. În consecinţă Medicina Alternativa a fost formată ca o societate internaţională în temeiul liniilor directoare ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în conformitate cu actele normative juridice ale URSS-ului în Alma Ata din 1962. Membrii săi au fost limitaţi la cei care au participat la această întâlnire. Au fost reprezentate delegaţii din 46 de ţări. Medicina Alternativă are grija să respecte două drepturi fundamentale ale omulu: accesului liber la educaţie şi accesul la sistemele de asistenţă medicală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !