Au recuperat cadavrul fetei înecate

Dupa ce a stat mai bine de doua saptamâni în apa, corpul neînsufletit al fetei care a cazut cu masina în lacul de acumulare Colibita a fost recuperat de salvaspeologii de la Corsa Oradea.

Accidentul, în urma caruia o tânara de 26 ani a cazut – ca urmare a surparii drumului în lacul de acumulare – s-a consumat în data de 4 septembrie.

Eforturile depuse de autoritati si de alte servicii de specialitate au dus la localizarea masinii, fara însa a descoperi si victima. Dupa ce altii s-au lasat pagubasi, familia victimei a apelat la Corpul Român Salvaspeo Corsa din Oradea.

„În baza acordului de parteneriat semnat cu colegii nostri maghiari, am luat legatura cu acestia si am trimis în zona o echipa coordonata de un scafandru din Cluj, fiind alcatuita din doi scafandri din Ungaria si trei speologi din Oradea”, a precizat Ionut Latcu, presedintele Corsa.


Operatiunea de scufundare a început în cursul zilei de 20 septembrie. Înca din prima scufundare, la circa trei metri de masina, la o adâncime de 42,5 metri, scafandrii au gasit si trupul Mihaelei. A doua zi, corpul neînsufletit al fetei a fost adus la suprafata, unde a fost preluat de Biroul de Criminalistica Bistrita.

Pentru aceasta interventie speologii de la Corsa nu doresc sa fie platiti, în afara acoperirii cheltuielilor legate de transport, a echipamentului si logisticii. Aceste cheltuieli se ridica la circa 50 milioane de lei si vor fi suportate de Prefectura din Bistrita.

Pentru a putea interveni în cazul producerii de accidente similare, Corsa a început un program de formare în scufundari cu speologii din Oradea si Cluj, dar si achizitionarea de echipament specific necesar unor astfel de interventii. Aceste stagii de pregatire vor fi organizate împreuna cu scafandrii din Franta.

Simona Drimbau