Au reînviat spiritul FC Bihor! De la Mogoşoaia 2009, la Sânmartin 2019!

De Teodor Biriş
6Comentarii
Au reînviat spiritul FC Bihor! De la Mogoşoaia 2009, la Sânmartin 2019!
Zece ani au trecut de când FC Bihor a cucerit titlul naţional la juniori republicani A, după o finală palpitantă şi dramatică cu Steaua Bucureşti decisă la lovituri de departajare. Momentul a fost marcat printr-un joc al amintirilor la care au fost prezenţi care au contribuit la parcursul de excepţie din 2009.

Vineri seara s-a vorbit din nou de FC Bihor Oradea, clubul intrat în faliment la începtul anului 2016.

Din diverse motive nu au onorat invitaţia fraţii gemeni Molnar, Alin Floruţ, Şerban Pop, Marius Huiduc şi Florin Pop, acesta din urmă fiind prins cu pregătirea jocului de baraj al CSC Sânmartin.

Campionii din 2009 s-au duelat cu echipa satelit a CSC Sânmartin, antrenată de Ovidiu Morna, care a câştigat campionatul Ligii a V-a, Seria I. Partida s-a disputat la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin, deoarece nu au primit acordul să evolueze pe Stadionul Iuliu Bodola. Locul unde FC Bihor îngenunchea în semifinale pe Dinamo Bucureşti cu 3-0!

Unii mai suplii, alţii cu kilograme în plus, campionii de odinioară au oferit câteva faze spectaculoase, însă mai bine pregătiţi şi mai omogeni, cei de la CSC II au învins cu 3-1.

Protagoniştii au avut parte şi de o repriză consistentă de ploaie torenţială, care nu i-a împiedicat să joace cu plăcere după 10 ani în aceeaşi formulă, pe un gazon excelent.

Golurile au fost marcate de Teodor Cheregi 2, Cristian Copil 28, Claudiu Copil 55, respectiv Răzvan Ardelean 58. Inginerul Ardelean care deschidea scorul în finala cu Steaua de la Mogoşoaia şi care în 23 iunie împlineşte 29 de ani.

Cum ar fi fost?

Repriza a treia s-a desfăşurat la „Hanul cu noroc”, unde campionii, antrenorul, conducerea de atunci şi părinţii au depănat amintiri. Cum au câştigat seria, apoi turneul zonal de la Iaşi, semifinala cu Dinamo şi „cireaşa de pe tort” finala cu Steaua. Au urmărit şi s-au bucurat de succesul cu 4-2 obţinut de naţionala României în faţa Angliei la Campionatul European U21, în care unul dintre protagonişti a fost bihoreanul George Puşcaş.

Cum ar fi fost dacă aceşti jucători ar fi primit mai multe şanse la vrema respectivă? A fost întrebarea care încă îi bântuie pe mulţi dintre cei implicaţi. Răspunsul nu-l vom ştii niciodată.

În cei zece ani, majoritatea s-au lăsat de fotbal şi unii au job-uri mai bănoase decât le-ar fi putut oferi fotbalul. Alţii mai joacă fotbal de plăcere la nivel de Liga 4 şi Liga 5, iar marele absent al întâlnirii, Florin Pop, se luptă pentru promovarea în Liga 3.

Rămân amintirile şi speranţa că Oradea şi Bihorul va ştii pe viitor să-şi promoveze şi să susţină propriile valori în cadrul unui proiect care să readucă fotbal de nivel mai ridicat şi pe Stadionul Iuliu Bodola, nu doar la Sânmartin. Bihorul nu duce lipsă de copii şi juniori talentaţi!

Au evoluat echipele:

Campionii FC Bihor: Dumitru Paul – Raul Teşan, Cătălin Miheş, Răzvan Matei, Roland Novak, Daniel Gavrilaş, Traian Galiş, Răzvan Ardelean, Cristian Butuc, Remus Andor, Adrian Olariu. Au mai intrat Vlad Gheţe – Antonio Mihoc, Daniel Bota.

CSC Sânmartin II: Igna – C. Mitra, P.Ardelean, Drinc, Şendruţiu, D. Morna, Ciocan, Cl. Copil, Cr. Copil, Bala, T. Cheregi. Au mai intrat: Ov. Morna, H. Ardelean, M. Marian, Bughi. Antrenor: Ovidiu Morna6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor