Au renuntat pentru nevoiasi

Au renuntat pentru nevoiasi
60 de deţinuţi au renunţat la alimentele de la micul dejun dintr-o zi pentru nevoiaşi.

În cadrul activităţilor organizate la Penitenciarul Oradea cu ocazia sărbătorilor pascale, s-a pregătit şi o acţiune de susţinere a persoanelor nevoiaşe din comunitate. Astfel, 60 de persoane private de libertate au fost de acord să renunţe la o masă de dimineaţă pentru a o dona unor persoane şi familii din evidenţa Fundaţiei Ruhama şi a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, Filiala Bihor. Acţiunea a fost coordonată de asistentul social Floarea Dudaş şi psihologul Delia Crăciun.

Prin gestul făcut de deţinuţi, s-a urmărit „reluarea şi menţinerea legăturii persoanelor private de libertate cu familia şi mediul lor de suport”, a informat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, subcomisarul Adrian Bungău.

Cu copiii

Tot de sărbătoarea Învierii Mântuitorului şi tot la Penitenciarul Oradea, angajaţii de la Serviciul de Asistenţă Psihosocială a organizat o acţiune aparte, denumită „Împreună de Paşte”. În cadrul manifestării deţinuţii au avut posibilitatea de a se întâlni cu copiii lor aflaţi în sistem de protecţie. Mai exact, la ]ntâlnirea pusă la cale cu ajutorul inspectorilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bihor, a Fundaţiei „Elim”, din Marghita şi a Fundaţiei „Acţiunea Felix” au fost prezenţi 10 copii minori aflaţi în plasament la asistenţi maternali profesionişti din Bihor.

„Sărbătorile Pascale reprezintă un bun prilej de reflecţie interioară, de descoperire a unor resurse individuale, ce pot genera inţiative caritabile şi de comportament prosocial în rândul persoanelor private de libertate”, a conchis scms Bungău.

O.Ş.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !