Au reprezentat Romania la Gdinya

Au reprezentat Romania la Gdinya
În perioada 23- 26 septembrie, Ansamblul Folcloric „Auşana” condus de Silviu Botiş a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Folclor „Dăruirile Pământului” care s-a desfaşurat în Gdynia, Polonia.

Auşana a prezentat în cadrul acestei importante manifestări din Polonia cântece populare din toate zonele folclorice ale Bihorului precum şi din alte zone din ţară, suite de dansuri populare şi muzică instrumentală.Ansamblul Folcloric „Auşana” s-a bucurat de o primire deosebita în Polonia. În ziua în care au evoluat artiştii noştri, scena a fost decorată cu Tricolorul românesc,cu fanioane şi înscrisuri în limba română şi a fost organizat şi un stand cu produse tradiţionale româneşti.Artiştii bihoreni au avut parte, în Polonia, de o primire deosebită din partea zecilor de mii de spectatori prezenţi la această manifestare artistia, au fost urmăriţi cu mult interes pe toată durata spectacolului, iar la final au fost aplaudaţi şi bisaţi minute-n şir de către publicul polonez.

Ca urmare a prestaţiei deosebite, Ansamblul Auşana a fost felicitat de către oficialităţile orasului Gdinya fiind răsplătiţi cu o Diploma de Onoare. ”Cu aceast prilej am avut ocazia sa prezentam obiceiurile si traditiile noastre culturale, să promovăm folclorul românesc, cântecul, jocul şi portul nostru popular autentic” ne-a declarat directorul Ansamblului, Silviu Botiş.

De mentionat faptul că, în fiecare an, la acest festival sunt invitate formaţii din două ţări membre U.E.Anul acesta au fost prezente formaţiile artistice din Finlanda şi România. Duminică, Ansamblul „Auşana” este invitat la gala Festivalului Naţional de Folclor de la Mediaş, „Pe Târnave-n sus şi-n jos”.

V.B.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !