Au revenit pentru o zi în băncile liceului

Au revenit pentru o zi în băncile liceului
Sâmbătă, la Colegiul Tehnic din Vadu Crişului, pentru câteva ore absolvenţii pe atunci ai „Şcolii Medii Mixte” din anul 1963 s-au întors în timp.

Putem vorbi despre o promoţie de aur, o promoţie cu care unitatea de învăţământ se poate mândri. Generaţia din 1963, cu 41 de absolvenţi, din care 22 au terminat o facultate, nici unul dintre ei nu a fugit din ţară, ci au rămas să ridice gradul de cultură a populaţiei din teritoriul Borod-Vad-Aleşd, absolut toţi cei care nu au făcut o facultate, au făcut o şcoală postliceală

„Sunt convins că şi alte promoţii ale liceului au realizări deosebite.Toate acestea ne fac îndreptăţiţi să spunem că liceul din Vad înfiinţat în 1953 a fost o idee minunată, pentru care trebuie să le mulţumim în primul rând celor care au avut-o şi au pus-o în practică”, a spus prof.univ.dr.Mihancea Petru. „Pentru noi copii de ţărani de pe această vale a Crişului Repede, a fost o şansă unică, unde am putut să ne dovedim inteligenţa transmisă din generaţie în generaţie de către strămoşii nostri, ţăranii români şi care trebuie valorificată odată şi odată”, a punctat acesta.

Melancolici, foştii elevi, acum la 70 de ani, au păşit din nou pragul unităţii de învăţământ în cadrul căreia s-au format şi au retrăit emoţiile primei zile de liceu. În laboratorul de fizică membrii generaţiei din 1963 au fost salutaţi de prof.Reti Lucian, directorul Colegiului din Vadu Crişului, care a înmânat celor prezenţi câte o diplomă de excelenţă şi un plan de şcolarizare a unităţii de învăţământ pe 2016-2017.

5intalnire

Apoi a fost susţinut un spectacol de dans popular în cinstea oamenilor minunaţi care au răspuns prezent şi care au satisfacţia unei vieţi împlinite. Prof.univ.Simionese Vasile, fost diriginte a promoţiei 1963 în salutul lui a menţionat că: „Vadu Crişului a fost pentru dumneavoastă lăcaşul unde v-aţi desăvârşit pregatirea profesională medie iar multora vi s-a oferit posibilitatea de a continua studiile în învăţămantul superior pentru o viitoare specializare. În aceste momente solemne se cuvine să ne amintim de cei care au fost alături de dumneavoastră, foştii profesori, care au muncit cu sârguinţă pentru pregatirea elevilor. Regret faptul că prea mulţi dintre absolvenţii de azi îşi caută succesul în viaţă în ţări străine”.

Cu această ocazie prof.universitar dr. Mihancea Petru a prezentat cartea „Am învăţat la Liceul Vadu Crişului, judeţul Bihor (1959-1963) Mariana Bako, Gheorghe Ţepelea, Petru Mihancea.
În carte sunt prezentate realizările celor 41 de absolvenţi din 1963.

Adresându- se viceprimarului comunei, prezent la eveniment, acesta a spus: „Prin editarea acestei cărţi, am vrut să facem o propagandă acestui liceu şi acestei comune, care este prima localitate din Bihor, care a obţinut titlul de Sat cultural al României. Vă doresc ca această comună să ajungă comună europeană. Aş dori totodată ca acest colegiu să preia brandul de Colegiul Naţional Rural Vadu Crişului, având clase primare, gimnaziale, liceale şi de şcoală profesională. Ar fi un câştig pentru instituţia de învăţământ, care, în anul 2018, anul Marii Uniri,va avea 65 de ani”.

Cei prezenţi au fost felicitaţi şi de către Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crişului. Întâlnirea a dat posibilitatea celor prezenţi să-şi exprime dragostea şi recunoştinţa faţă de şcoala din Vadu Crisului şi faţă de profesorii care au reuşit să formeze şi să redea societăţii generaţii de oameni integri, cu trăsături şi caractere de înaltă demnitate şi omenie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !