Au reziliat contractul pentru Autostrada Suplacu de Barcau – Bors

De Costel Demian
Reactualizat la:
17Comentarii
Au reziliat contractul pentru Autostrada Suplacu de Barcau – Bors
CNAIR SA a transmis în cursul zilei de joi o Notificare de reziliere a contractului pentru tronsonul de autostradă Suplacu de Barcău – Borș.

Asocierea Corsan SA – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & Via Design SRL a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în 2015. Valoarea contractului pentru autostrada Borş – Suplac: 701.000.000 lei fără TVA. Adică circa 160 milioane de euro, fără TVA. Această asociere avea drept sarcină proiectarea şi execuţia pentru finalizarea autostrăzii, pe o lungime de 60 de kilometri. De la semnarea contractului, firma spaniolă nu s-a mobilizat defel pe șantier până în septembrie 2016. După ce CNAIR i-a penalizat pentru nerespectarea termenelor prevăzute, la începutul lunii noiembrie reprezentanții asocierii de firme au invocat probleme financiare și au solicitat rezilierea contractului.

„CNAIR SA a transmis Antreprenorului această Notificare, care îşi produce efectele integral şi imediat, cu toate consecinţele ce decurg din faptul rezilierii, urmând ca Antreprenorul să evacueze şantierul în cel mai scurt timp. Reiterăm faptul că de la emiterea Ordinului de Începere (luna iunie 2015) pentru execuția lucrărilor aferente autostrăzii Suplacu de Barcău – Borș, CNAIR SA a solicitat Antreprenorului să-și îndeplinească obligațiile contractuale, urmărind în paralel activitatea desfășurată pe șantier.

Precizăm că, în conformitate cu prevederile contractuale, Compania îşi păstrează dreptul de a încasa penalităţiile de întârziere facturate către Antreprenor, din Garanţia de Bună Execuţie, în valoare de 75 milioane lei, precum şi alte despăgubiri băneşti, pentru acoperirea pagubelor ce derivă din neexecutarea obligaţilor contractuale ale Antreprenorului”, anunță CNAIR.

Urmează ca CNAIR să organizeze o nouă procedură de atribuire a unui nou contract de achiziţie publică pentru realizarea secțiunii 3C:Suplacu de Barcău – Borş, parte din Autostrada Braşov – Tg. Mureş – Cluj -Oradea.
autostrada-a3-bors-suplacu-de-barcau-650x43517Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor