Au ridicat turnul de foraj

Au ridicat turnul de foraj
10 km de magistrală, 8 km de magistrală de retur, 22 de noi puncte termice, peste 2000 de abonaţi. Acesta este, în cifre, „Beiuşului geotermal”, proiectul Primăriei.

De o lună se lucrează la amplasamentul noului foraj geotermal, iar luni a avut loc ridicarea turnului de foraj de 54 de m, piesa principala a instalaţiei.  Forajul va fi executat la 2750 de m, iar sonda va asigura reinjecţia apei geotermale de retur. Primăria Beiuş este singura din ţară care a realizat un astfel de proiect şi a primit finanţare de la Ministerul Mediului. „Pentru Beiuş, dezvoltarea reţelei de apă geotermală înseamnă dezvoltare din toate punctele de vedere, ca şi costuri, potenţial de utilizare, a respectării normelor de mediu, a unui aer mai curat. În cele din urmă vom putea afirma cu mândrie că municipiul Beiuş va fi primul oraş ecologic din România”, spune primarul Adrian Domocoş.

Gata în 2011

Termenul de finalizare a proiectului este octombrie 2011, termen la care tot sistemul trebuie să fie operaţional. „Dorim foarte mult ca totul să funcţioneze la parametrii optimi, dar sunt convins, cu ajutorul specialiştilor de la Transgex şi a echipei de proiect din aparatul propriu al primăriei,  să putem respecta termenele, şi să ducem totul la bun sfârşit”, a declarat primarul municipiului Beius, Adrian Domocos.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !