Au sabotat concertul de Craciun

18Comentarii
Au sabotat concertul de Craciun
Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist Crişana a refuzat să cânte la spectacolul de Crăciun.

Orădenii care au participat marti seara la concertul susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Crişana” au avut parte de o surpriză neplăcută. În timp ce artiştii, printre care şi directorul artistic Leontin Ciucur erau în culise, cu câteva minute ca spectacolul să înceapă, câţiva dintre membrii Orchestrei Ansamblului au urcat pe scenă şi au spus că ei nu vor cânta pentru că nu au dirijor.

„Am făcut cunoscute publicului motivele pentru care nu putem cânta. Ochestra nu poate să cânte fără dirijor”, a declarat Ciprian Toie, liderul de sindicat al Ansamblului.

Regie

Leontin Ciucur, directorul artistic al Ansamblului, spune că membrii Orchestrei „au regizat această ieşire”.

„Problema dirijorului este o problemă falsă. Ei puteau să lucreze cu concert-maestrul Liviu Buţiu, care are dispoziţie din partea conducerii şi fişa postului semnată pentru asta. Orchestra crează o aşa atmosferă la repetiţii, încât domnul Buţiu nu poate să pregătească spectacolele. Domnul director Todor Albert a agreat un contract de colaborare cu fostul dirijor Sorin Miescu, care cu o zi înainte a confirmat că vine la spectacol. În ultima zi, ei au regizat această ieşire ca să facă pe victimele. Este un act grav de indisciplină care se suprapune cu o serie de alte acte de acest fel, în urma cărora am înaintat conducerii referate. Nu s-a luat nicio măsură”, a declarat pentru Jurnal bihorean Leontin Ciucur.

După ce şi-au spus of-urile, membrii Orchestrei au ieşit de pe scenă şi au continuat circul pe holul Filarmonicii,  în timp ce, în sală, spectatorii au urmărit un spectacol de colinde şi obiceiuri de Crăciun susţinut de Ansamblul „Muguri şi Mlădiţe de Tezaur” din Beiuş, Ansamblul Casei de Cultură a Tineretului Oradea şi solişti (Viorica Bradea, Cornel Borza, Leontin Ciucur şi Luminiţa Tomuţa) şi dansatori ai Ansamblului Crişana. Aceştia au fost acompaniaţi de instrumentiştii unui ansamblu neprofesionist.

C.D.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor