Au sărbătorit Ziua Naţională

40Comentarii
Au sărbătorit Ziua Naţională
Programul de Ziua Naţională a atras în centrul oraşului peste 1.000 de oameni veniţi să asiste la manifestări.  | 1 Decembrie 2009 01.12.2009 II  Video: Oradenii au serbat Ziua Nationala  Video

Piaţa Unirii a fost marţi, 1 decembrie, plină de orădeni de toate vârstele veniţi să asiste la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Programul a debutat la 10:35, când comisarul şef Ovidiu Stanciu a citit ordinul privind înaintarea în grad a Promoţiei „1Decembrie 2009” a Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea precum şi ordinul de recompensare a şefului de promoţie, care a rostit  jurământul de credinţă. A avut loc apoi o rugăciune de sacralizare a jurământului oficiată de preotul militar Mircea Ioniţă.

Au depus coroane de flori

Momentul solemn a fost urmat de depunerea de coroane la statuia voievodului Mihai Viteazu, de către reprezentanţii administraţiei publice locale, ai instituţiilor publice şi ai formaţiunilor politice. Participanţii au asistat apoi la un program artistic desfăşurat lângă statuia lui Mihai Viteazul, ce a cuprins un recital de colinde şi cântece patriotice susţinut de Corul Liceului Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” şi Corul „Traian Moşoiu”. Detaşamentul de onoare şi absolvenţii promoţiei „1 Decembrie” au mărşăluit în Piaţa Unirii în pas de defilare pe ritmurile fanfarei militare.

Ansamblul Folcloric „Crişana” a susţinut un program artistic de cântece patriotice, moment încheiat cu tradiţionala horă, la care au luat parte artişti şi câţiva participanţi la manifestări. Pe tot parcursul programului, pe platforma cuprinsă între Biserica Szent Laszlo şi Podul Ferdinand a fost servită celor prezenţi câte o porţie de fasole cu cârnaţi şi ceai. Pentru ora 18:00, este programat la Casa de Cultură a Sindicatelor un concert de muzică populară, susţinut de Ansamblul folcloric „Crişana” şi Cristian Pomohaci. Intrarea este liberă.

Mălina Pop

Program de Ziua Naţională

Jandarmii, pregătiţi pentru 1 decembrie40Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor