Au scos 7% in plus de la CAS Bihor

Au scos 7% in plus de la CAS Bihor
Reuşită pentru persoanele care se tratează anul acesta la Spitalul de Recuperare di Băile Felix.

La negocierile de miercuri cu reprezentanţii CAS Bihor, managerul Spitalului Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix, dr. Suciu Ramona, a reuşit să obţină o majorare a bugetului pe anul în curs cu 7% faţă de cel din 2010.

De la clasificare

De altfel, dr. Suciu şi colegii ei din bordul spitalului au reuşit de curând să preconizeze corect o finanţare corespunzătoare gradului de clasificare IIM definitiv şi fără plan de conformare. În urma clasificării făcute conform preconizării s-au aplicat prin urmare şi regulile de finanţare, care au permis acordarea unei sume în plus (7%) la bugetul pe acest an.

Dr. Suciu spune că bugetul obţinut va permite atât susţinerea activităţii serviciilor medicale din veniturile de la CAS Bihor, cât şi încadrarea cheltuielilor de personal în maxim 70% din veniturile decontate conform prevederilor legale, a medicamentelor, materialelor sanitare şi a utilizării veniturilor proprii în diferite scopuri.

Robot pentru mers

Astfel, spitalul va putea susţine şi cofinanţarea pentru un dispozitiv robotizat pentru reeducarea mersului, ce va fi cumpărat în cadrul unui proiect transfrontalier (Biharmed), dar şi reabilitarea saloanelor din unitate.

Prin urmare, managerul pare mulţumit de clasificarea efectuată la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii fiindcă, spune el, “această formă de finanţare bazată pe clasificare prezintă predictibilitate pentru anii viitori”. Amintim că Spitalul de Recuperare a rămas în jurisdicţia Ministerului Sănătăţii.

O.Ş.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !