Au starnit interesul pentru Romania

2Comentarii
Au starnit interesul pentru Romania
Este vorba despre elevii din Oradea, care au încercat să schimbe imaginea României în Finlanda.

Elevii de la trei licee din Oradea au participa recent la exchange-ul european „Knowing me, knowing you” care a avut loc în Finlanda, la  . Tema  proiectului a fost discriminarea şi schimbul de informaţii şi cunoştinţe despre cultura ţărilor din care au provenit participanţii.  În proiect au fost incluşi elevi din România, Cehia şi Finlanda.

„Am participat la acest schimb ca şi Clubul Interact, club care în prezent este chartat de un an şi care are 30 de membri activi, care se ocupă de acţiuni de voluntariat pentru comunitate”, spune Andreea Neagoe, participantă la exchange, elevă la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu.

Participanţii din România au fost elevi din: Colegiul Naţional Emanuil Gojdu: Andreea Neagoe, Claudiu Costa, Bogdan Ardelean, Natanael Costa, Patric Teodorescu, Hortea Roland, Verdeş Andrei, o elevă de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu care s-a ocupat de organizare, Marina Buraga,  o elevă de la Liceul de Arte, Dalina Zapodeanu  şi Daniela Zapodeanu, liderul grupului. Proiectul a fost susţinut de Parlamentul European.

Seară românească

„Grupul care reprezenta  România a pornit de acasă, decis să îmbunătăţească percepţia străinilor cu privire la ţara noastră. Nu ne-am înşelat, străinii chiar au o părere eronată despre noi datorită dezinformării şi a mass-media, părere pe care în final am reuşit să o schimbăm. Am lăsat o impresie bună, fiind deasupra aşteptărilor celorlalţi participanţi. Au contat mult în acest sens, discuţiile libere pe diverse teme cum ar fi :minorităţile, rolul femeii în societate, schimbările globale, prezentarea UNESCO şi seara cu specific romanesc organizată de noi. Acum participanţii îşi doresc să cunoască mai multe despre cultura şi tradiţiile româneşti. Proiectul va continua în ţara noastră şi colegii alături de care am participat la exchange-ul din Finlanda aşteaptă cu nerăbdare să vadă ţara despre care au aflat o mulţime de lucruri frumoase pe parcursul schimbului”, consideră Andreea Neagoe.

V.B.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor