Au trecut de un hop

3Comentarii
Au trecut de un hop
ORADEA – Potrivit preşedintelui comisiei judeţene de examinare, Akos Zoltan, în Bihor 5. 827 de elevi din clasa a VII-a şi 5. 824 din clasa a VIII-a au susţinut ieri tezele cu subiect unic la limba şi literatura română.

La clasa a VII-a au lipsit 236 de elevi, iar unul singur a dat examenul în condiţii speciale, în timp ce la clasa a VIII-a au absentat 233 de elevi şi patru elevi au dat teză în condiţii speciale. Pentru ambele clase a fost extrasă varianta doi de subiect.
Elevii claselor a VII-a au avut de rezumat un text din Alexandru Mitru, „Consul şi Taiţa”, şi de redactat o compunere în care să descrie o zi însorită de toamnă. Elevii claselor a VIII-a au avut de rezolvat opt cerinţe din poezia „Noapte de toamnă” de George Topârceanu şi de făcut o compunere de 15 – 20 de rânduri în care să descrie trăsăturile imaginare sau reale ale unui prieten de familie.

Fără incidente

„Teza cu subiect unic la limba şi literatura română s-a desfăşurat cu un singur incident în judeţul nostru, o pană de curent la şcoala din localitatea Sălişte de Vaşcău, directorul instituţiei de învăţământ fiind nevoit să multiplice subiectele în comuna Vaşcău. Aceasta nu a afectat însă cu nimic teza, care a început la timp. Nu ni s-au raportat tentative de fraudă şi nici alte incidente”, ne-a precizat Akos Zoltan. Examenul a început la ora 12 şi a durat două ore. Media obţinută la tezele cu subiect unic va fi luată în calcul la admiterea la liceu.
Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Cercetării, „elevii vor fi admişi la liceu fără examen, ţinându-se cont de media generală a notelor obţinute la tezele cu subiect unic, care are o pondere de 50% din nota finală şi de media generală de absolvire a claselor V-VIII, care, de asemenea, are o pondere de 50% din nota finală”. Elevii vor mai avea de susţinut în data de 11 decembrie teza unică la matematică, iar clasele a VIII-a vor mai avea de susţinut în 16 decembrie o teză la alegere – istorie sau geografie.

Crina Dobocan3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor