Au trecut în tabăra Bolojan

4Comentarii
Au trecut în tabăra Bolojan
ORADEA – Mai mulţi oameni din fostul PD (actualmente PD-L) sau din anturajul acestuia au trecut, cu arme şi bagaje, în tabăra candidatului PNL pentru Primăria Oradiei, Ilie Bolojan.

La lansarea candidaturii lui Bolojan, de la Hotel Vulturul Negru, a fost prezent senatorul Radu Ţîrle, cel care a fost exclus din PD anul trecut, pe motiv de indisciplină. Senatorul penticostal a anunţat deja că se înscrie în PNL.

Însă adevărata supriză a fost doctorul Gheorghe Carp, directorul Spitalului Clinic Municipal. Acesta intenţionase iniţial să candideze şi el din partea PD-L pentru Primărie (!), însă a ieşit din cărţi, candidatura fiindu-i oferită lui Mihai Groza. Acum dr. Carp se află în comitetul de susţinere a lui Bolojan, demisionând din PD-L! Iată cum şi-a motivat dr. Carp decizia de a i se alătura lui Bolojan: „Eu cu domnul Bolojan colaborez de trei ani aşa cum nu am colaborat cu nimeni. Domnul Bolojan a fost nehotărât luni de zile dacă va intra în cursa pentru Primărie sau nu. Am fost membru PD încă din 1996, când preşedintele organizaţiei locale era domnul Blaga, cu care am o relaţie de respect şi prietenie. Eu mi-am făcut treaba la locul meu de muncă, de unde am încercat să ridic prestigiul partidului. (…) Au fost apoi sondajele, unde am fost nominalizaţi Groza, Ghilea, Matei şi cu mine. M-am situat mult mai bine decât Matei şi Ghilea. Însă au fost trunchiate aceste sondaje. Nu mi-a picat bine când am aflat că nici nu exist. Nimeni nu a discutat cu mine, în condiţiile în care eu mi-am făcut treaba, am participat la şedinţele organizaţiei municipale”, a spus Carp, subliniind apoi că între persoana sa şi Ilie Bolojan există o relaţie de încredere şi respect reciproc. „Dânsul apreciază la mine ceea ce am făcut la spital. Cu domnul Bolojan merg până în pânzele albe”, a subliniat Carp. Medicul nu şi-a pus încă problema înscrierii în PNL.

Palladi, pro-Bolojan
O altă surpriză de proporţii a oferit-o Dacian Palladi, fost om de casă şi consilier de taină al lui Petru Filip. Perceput de opinia publică drept sfătuitor şi susţinător al fostului primar, Palladi, reputat consultant economico-financiar, a trecut în mod surprinzător în tabăra lui Ilie Bolojan. Palladi, cunoscut mason orădean, a apărut la declaraţia de presă a lui Bolojan în comitetul de susţinere, printre experţii în domeniul economic. De ce a făcut-o? „În primul rând, eu şi Ilie Bolojan suntem născuţi în acelaşi an (în 1969 – n.r). Ne ştim de câţiva ani şi am descoperit că avem multe puncte comune, abordări comune, credinţe comune asupra modului în care credem că ar trebui să meargă lucrurile. Sunt om de afaceri, structural rezonez la ceea ce se întâmplă. Sunt conştient pe deplin de poziţia luată”, spune Palladi, care crede că Petru Filip va înţelege opţiunea sa pentru Bolojan. „Tabloul politic e una şi opţiunea personală e alta. Eu nu mă voi transforma ca un tip conflictual. Sunt un tip echilibrat, constructiv”, a adăugat Palladi, precizând că nu îl preocupă problema înscrierii în PNL.

Calin Corpas4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor