Au uitat de strada Spicului

10Comentarii
Este greu de crezut, dar în plin secol XXI, câteva familii de orădeni trăiesc în condiţii mai grele ca la ţară. Fără apă şi fără canalizare. Cu atât mai mult cu cât străzile adiacente au atât apă cât şi canalizarea. Cu toate că unele dintre acestea aproape că nu sunt locuite.

Este vorba despre şase familii care locuiesc pe strada Spicului.

Ca la ţară

„Au uitat de strada Spicului, deşi ne-au promis de multă vreme. Nu avem nici apă nici canalizare. Fântâna din curte aproape că a secat”, spune Sandu Bondar, unul dintre locuitorii străzii. Acesta adaugă că atunci când plouă este un adevărat calvar să treci pe strada respectivă. „Trebuie să-mi spăl casa de mai multe ori pe an, din cauză că o stropesc maşinile care trec pe aici. De 30 de ani, de când locuiesc aici, nu s-a adus o basculantă de pietriş pe această stradă. Am adus doar noi, locuitorii străzii”, zice omul.

La impozite şi taxe însă, strada Spicului a fost introdusă în zona A. Ca şi cum ar fi avut atât asfalt, cât şi reţea de apă şi canalizare. „După lungi insistenţe am fost trecuţi în zona B de impozitare, demonstrându-le că nu avem aceste facilităţi”, ne-a precizat Silvia Bodea.

Nemulţumirea locuitorilor străzii este cu atât mai mare cu cât celelalte străzi învecinate au şi apă şi canalizare. „Pe strada Americii există atât reţea de apă cât şi canalizare, deşi nu locuieşte aproape nimeni pe această stradă. Există terenuri parcelate înspre CET care au fost şi scoase la vânzare. Probabil cineva a avut interesul să fie canalizare pe strada respectivă”, este de părere Sandu Bondar. Pe strada Timişoarei, unde locuieşte un director de la Primărie, există, de asemenea, aceste utilităţi.

„Am vrut să săpăm noi canalizarea, dar nu ne-au dat voie. Ne-au promis că până în toamnă vor introduce ei canalizare, dar nu au spus în toamna cărui an”, zice Gabriel Toie.

Înainte de alegeri, Ilie Bolojan le-a promis că le va introduce apă şi reţea de canalizare. Oamenii n-au uitat promisiunea şi încă mai aşteaptă.

În 2009

Contactaţi, cei de la Compania de Apă ştiau de situaţia de pe strada Spicului. „Strada este cuprinsă într-un proiect de investiţii mai larg, cu finanţare de la Ministerul Mediului. Lipsa străzii Spicului din programul de canalizare din acest an a fost o chestiune de organizare interioară a proiectantului. Banii sunt alocaţi pentru 96 de metri de reţea de apă şi 91 de metri de canal pe strada Spicului. Urmează să se facă licitaţia pentru execuţia lucrărilor”, ne-a declarat Vladimir Tudusciuc, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă. Acesta a explicat că pe străzile adiacente a fost introdusă mai repede canalizarea pentru realizarea unor „cote tehnice”. „Pot să spun că finanţarea se încheie la 31.12.2009, dată până la care trebuie finalizate lucrările”, a precizat Tusdusciuc.
Dan Birta10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor