Au venit căldurile!

1Comentariu
Au venit căldurile!
ORADEA  - Deşi suntem doar la mijlocul lunii mai, temperaturile au urcat în ultimele zile la fel de mult ca şi la începutul sezonului estival.

Cum vremea este numai bună de ieşit la ştrand sau la iarbă verde, medicii din cadrul Servicului Judeţean de Ambulanţă Bihor atrag atenţia populaţiei să aibă grijă în principal la expunerile bruşte la soare cât şi la alimentaţia din această perioadă.

„Cei care preferă ştrandul, îi sfătuim să nu se expună dintr-o dată mai multe ore la soare, ci treptat, pentru a nu se alege cu insolaţii dintre cele mai complicate. Vor trebui să folosească cremă cu un factor de protecţie ridicat iar capul va trebui protejat cu o pălărioară. Totodată trebuie evitat şi săritul în apă foarte rece”, susţine dr. Emil Boţcău, medic în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bihor.

 

Alimentaţie corespunzătoare

Şi alimentaţia trebuie tratată ca atare în această perioadă. „Nu se recomandă mâncărurile grase, condimentate. Dacă se iese la iarbă verde populaţia trebuie să fie foarte atentă la mâncărurile perisabile, pentru a nu determina apariţia unor toxiinfecţii alimentare. Şi consumul de cafea trebuie evitat în aceste circumstanţe deoarece nu face bine deloc.

La fel ca şi alcoolul”, adaugă dr. Boţcău. Cât priveşte persoanele cardiace, acestea sunt sfătuite să evite plimbatul în locuri aglomerate la orele de vârf, mai ales că medicamentele îşi fac efectul un pic mai tare în această perioadă, când temperaturile sunt mai ridicate.

„Trebuie consumate cât mai multe lichide şi capul trebuie acoperit”, încheie dr. Boţcău, susţinând faptul că deocamdată numărul cazurilor de lipotimii nu a crescut, dar în perioada următoare se aşteaptă la acest lucru.

Viorica Borz1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor