Au verificat condiţiile de depozitare a cerealelor

De Simona Albinaru
Depozite verificate
Depozite verificate
Munca „la negru” este în continuare preferată de unii angajatori bihoreni.

Modul de comercializare a produselor cerealiere şi a produselor de panificaţie a fost verificate de curând de căre inspectorii ITM. Neregulile de au contenit să apară. Pe linia relaţiilor de muncă au fost controlaţi un număr 9 de angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, din care 6 amenzi în valoare totală de 39.500 lei şi 7 avertismente. „Au fost depistate trei persoane fizice care lucrau fără forme legale de angajare în cadrul a două unităţi, fapt pentru care au fost aplicate două amenzi în valoare totală de 30.000 lei”,a precizat Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor. Principalele deficienţele constatate au fost prestarea activităţii fără contract individual de muncă, nerespectarea prevederilor privind repausul săptămânal şi munca suplimentară, inexistenţa evidenţei orelor de muncă prestate şi transmiterea cu întârziere a contractelor individuale de muncă în Revisal.

Controale

Controale au desfăşurat inspectorii ITM şi pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă. În acest sens în cursul lunii trecute a avut loc „Acţiunea de conştientizare privind un mediu de muncă sigur în activitatea de asistenţă medicală”.

Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 15 de angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost sancţionaţi 9 angajatori fiind aplicate 11 avertismente.

Cele 11 deficienţe constatate se refereau la: evaluarea riscului profesional cauzat de expunerea la agenţi biologic s-a efectuat fără a se ţine seama de clasificarea acestora pe grupe de risc, necomunicarea la ITM a listei cu substanţe chimice periculoase utilizate, semnalizarea incompletă a riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională dar şi inexistenţa la contractele de prestări servicii încheiate cu terţe persoane a clauzelor referitoare la modul de cercetare-înregistrare a unor eventuale evenimente.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !