Au verificat munca pe canicula

De Dan Birta
Au verificat munca pe canicula
În perioada 18.06.2012-22.06.2012, ITM Bihor a desfăşurat Campania de verificare a respectării prevederilor O.U.99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă.

„Pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlaţi 42 de angajatori. Au fost sancţionaţi 20 de angajatori cu 28 de averstismente şi o amendă în valoare de 4.000 de lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor

Au fost contatate 29 de deficienţe, dispunându-se tot atâtea măsuri de remediere ale acestora.

Deficienţe

Dintre deficienţele constatate amintim: neelaborarea de către Comitetul de Securitate şi Sănătate în muncă a documentaţiei privind măsurile ce se impun cu ocazia temperaturilor extreme; nesolicitare raportului de la medicul de medicina muncii privind eventualele contraindicaţii pentru lucrătorii care desfăşoară activitate în condiţii de temperaturi extreme;

neutilizarea de către salariaţi a echipamentelor individuale de protecţie aflate în dotare; neasigurarea unei încăperi cu climatizare adecvată pentru acordarea primului ajutor.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !