Au verificat şoselele române şi maghiare

De Otilia Șandor
3Comentarii
Au verificat şoselele române şi maghiare
O acţiune pe două paliere s-a desfăşurat marți în Bihor şi Hajdu-Bihar.

Două judeţe au fost verificate marți de poliţişti din două ţări. Pe baza colaborării vechi, poliţiştii bihoreni şi cei din Hajdu-Bihar au conceput o misiune de control a celor care nu respectă regulile de circulaţie şi care transportă persoane şi mărfuri.

Punctul de întâlnire a fost la Borş, unde s-a făcut cunoscut presei debutul misiunii.

S-a acţionat pentru câteva ore bune pe toate drumurile naţionale din judeţ, la fel şi în Hajdu-Bihar.

Pe de altă parte, poliţiştii de prevenire au intervenit şi ei pe multe rute din Bihor şi Hajdu-Bihar şi le-au explicat şoferilor diferenţele de legislaţie rutieră din cele două ţări, în scopul de a-i ajuta se ferească de probleme în traficul rutier de la noi şi din Ungaria.

„Acțiunile polițiștilor rutieri bihoreni și ale omologilor ungari au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în special a celor care conduc autovehicule pe drumurile publice cu viteză excesivă, verificarea legalităţii transportului rutier public de persoane şi mărfuri, a transporturilor rutiere de mărfuri și deșeuri periculoase, precum și asigurarea unui climat de siguranţă civică în preajma sărbătorilor de iarnă.
2politiebors

Acțiunile în „oglindă” desfășurate de polițiștii bihoreni și ungari au avut ca scop diminuarea riscului rutier în zona de frontieră a celor două state și prevenirea victimizării cetățenilor prin accidente de circulaţie înregistrate pe drumurile publice din România şi Ungaria, în apropierea frontierei de stat comună, în care sunt implicaţi conducători auto români şi ungari.

În județul Bihor, polițiștii rutieri și de ordine publică au acționat pe D.N.1, D.N.19 și D.N.79, pe raza municipiilor Oradea, Salonta și pe sectorul de drum D.N. 1 Oradea – Borș, folosind aparatura radar din dotare pentru identificarea conducătorilor auto care depășesc limitele legale de viteză sau comit abateri de la legislația rutieră.

În același timp, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat, în paralel, o acțiune preventivă în trafic, pe D.N. 1, în municipiul Oradea, în localitatea bihoreană Sântion și pe Șoseaua Ogorului din Oradea. Activitățile preventive derulate de polițiștii bihoreni au vizat informarea conducătorilor auto cu privire la principalele diferențe de legislație rutieră dintre cele două țări, România și Ungaria. Totodată, participanții la trafic au primit din partea polițiștilor de prevenire bihoreni pliante cu recomandări menite să prevină victimizarea cetățenilor prin accidente de circulație.” se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor.

2politiebors23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor