Au vrut să fie cu poliţiştii şi de ziua lor

De Otilia Șandor
Au vrut să fie cu poliţiştii şi de ziua lor
Sute de copii s-au grăbit să se distreze şi de 1 iunie cu poliţiştii bihoreni.

Orăşelul copiilor a fost împânzit miercuri, de 1 iunie, de copii. Peste 300 de pitici au venit miercuri, de 1 iunie, cu părinţii ori bunicii, special, pentru a petrece câteva ore bune cu poliţiştii de la Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, poliţiştii de Proximitate şi cei de la Serviciul Rutier.

Concursuri

Poliţiştii bihoreni i-au implicat pe copii într-o mulţime de concursuri atractive, interactive, un grup de patru fetiţe reuşind, de exemplu, să nu se mişte de pe scaune aproape patru ore, până nu „au dat gata” un rebus conceput de maestrul Radu Cacuci.

Concursul „Desenăm, ne jucăm, circulație învăţăm!”, de desene pe asfalt, a fost destinat copiilor cu vârsta între 5 – 10 ani. Copiii au fost provocaţi de poliţişti să deseneze cu creta pe asfalt noțiuni specifice circulației rutiere.

4pol1

Concursul de educaţie rutieră „Siguranţă pe două roţi”, cu decernarea titlului de „Polițist pentru o zi” a făcut furori printre copiii cu vârsta între 7- 14 ani, mulţi venind cu bicicletele de acasă. Concursul a avut două probe, o probă de teorie, un chestionar cu 10 întrebări și o probă de parcurgere a unui traseu.

Câștigătorii au fost fi recompensați cu diplome, premii și legitimații de „Polițist pentru o zi”.
Concursul inedit de rebus, a stârnit interes maxim în rândul copiilor cu vârsta între 10 – 14 ani. Cu tematică preventivă, rebusul, conceput special de către maestrul orădean Radu Cacuci, a trebuit descifrat, cuvintele cheie oferind mesajul campaniei.

La concursul preventiv “Cum să fiu în siguranță”, copiii din ciclul primar au trebuit să completeze un chestionar cu 10 întrebări din patru domenii preventive: siguranța pe Internet, prevenirea victimizării, prevenirea accidentelor rutiere, răspunderea penală a minorilor.

4pol

Motocicleta de serviciu și o maşină inscripționată a poliţiei au fost admirate de copiii veniţi la Orăşel. În timpul evenimentului, poliţiştii au distribuit, prin intermediul unui stand de informare instalat în Orăşelul Copiilor, un număr mare de materiale informativ – preventive, destinate atât copiilor, cât şi părinţilor şi bunicilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !