Aura Twarowska, solista a Operei din Viena, canta, de placere, la Timisoara

De S.P.D.
Aura Twarowska, solista a Operei din Viena, canta, de placere, la Timisoara
”Cantique de Noël” se intitulează concertul pe care mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei de Stat din Viena, îl va susține împreună cu pianista Manuela Iana- Mihăilescu. Ca să se bucure de eveniment, timișorenii nu vor fi nevoiți să călătorească până-n capitala Austriei: va fi destul să treacă pragul sălii Orpheum vineri, 2 decembrie, la ora 19.

”Concertul e menit să-i apropie pe audienți de starea de reculegere și de pregatire pentru bucuria sărbătoririi nașterii Domnului. Fiecare zi din postul Crăciunului este o treaptă de purificare și de deschidere spirituală, pentru a primi în suflet cu bucurie venirea pe lume a Mântuitorului. Programul muzical ales trece prin aceste faze ale pregătirii noastre prin meditație asupra temelor biblice, prin rugăciune, prin cântări adresate Sfintei Maria, dar și cu bucuria cântecelor tradiționale de Crăciun”, dezvăluie promotorii evenimentului. Titlul concertului, ”Cantique de Noël”, e dat de piesa lui A. Adam, din finalul programului frumos ales, care mai conține trei Ave Maria, compuse de G. Verdi, R. Stoltz și P. Tosti, Colinde românești de Crăciun, de B. Bartok, trei dintre Cântecele biblice ale lui A.Dvorak, Adeste fideles de Ch.Grobes și un Cântec popular suedez.

Absolventă a Facultății Muzică din Timișoara, cu master la Conservatorul bucureștean, dar și a Facultății de Științe Economice, Aura Twarowska este, din 2010, doctor în muzică. Cariera ei muzicală a început în 1986, în corul Filarmonicii Banatul, condus pe atunci de maestrul Diodor Nicoară. A debutat pe scena Operei din Timișoara în 1998, în rolul titular al operei ”Carmen”, de G.Bizet. Remarcată pentru calitățile ei artistice de Ioan Holender, la vremea respectivă director general al Operei de Stat din Viena, mezzoroprana a fost angajată în 2007 la această râvnită instituție, adevărat Olimp al cântăreților de operă din toată Europa. Debutul ei alături de colectivul vienez a avut lor cu rolul Marcellina din Nunta lui Figaro, în Shanghai, în turneul asiatic al operei austriece din toamna anului 2007, sub bagheta dirijorală a celebrului Seiji Ozawa. Este decorată de către președintele României cu Ordinul Meritul Cultural – Cavaler al Artelor. Printre proiectele ei proxime legate de scena Operei din Viena se numără debuturile în operele ”Otello” de G. Verdi și ”Andreea Chenier” de U. Giordano, în ianuarie 2012.

Neschimbată de anii vienezi și gloria muzicală, Aura Twarowska a ales să susțină recitalul timișorean în sala studenției ei. Orpheum, alături de o dragă prietenă din urbe și reputată pianistă, Manuela Iana-Mihăilescu, iar accesul publicului la eveniment este liber.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !