„Aurel Lazăr”, două decenii de existenţă

1Comentariu
Elevii au vândut prăjituri
Elevii au vândut prăjituri
Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea împlineşte vineri 20 de ani de existenţă.

Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea împlineşte vineri 20 de ani de existenţă. Cu această ocazie, instituţia de învăţământ a organizat o serie de manifestări cultural-artistice. Festivităţile au debutat miercuri, la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Arcadia”, când lăzăriştii au participat la lansarea volumului „Obiceiuri de nuntă la cangurii şchiopi”, semnat de regizorul Cornel Udrea. În aceiaşi zi, elevii au vizionat spectacolul de teatru „Cerere în căsătorie fără Cehov”, de Cornel Udrea, în regia lui Sebastian Lupu.

 

Expoziţii

Activităţile au continuat joi cu un carnaval al prăjiturilor, organizat de Consiliul Elevilor, coordonat de profesoara Carmen Bubela. Elevi din 21 de clase din liceu au pregătit peste 37 de sortimente de prăjituri, pe care le-au expus spre vânzare. Reţetele după care au fost preparate prăjiturile vor fi cuprinse într-o broşură care va fi lansată în luna martie. Un juriu, alcătuit din directoarea adjunctă a şcolii, Rodica Sabău, profesoara Carmen Bubela, Eugen Ilisoi, precum şi trei membri ai Consiliului Elevilor (Ştefania Erdei, Bianca Mierluţ şi Alex Monenciu) au degustat delicatesele expuse, după care au oferit diplome pentru „cea mai vândută prăjitură”, „cea mai dulce prăjitură”, „cea mai bogată ofertă” etc.

 

Pe holul liceului o parte din elevii şcolii şi-au expus obiectele pe care le colecţionează (serveţele, monede, roboţi, cărţi, semne de carte etc.). Activitatea a fost intitulată „Colecţii şi colecţionari”. În partea a doua a zilei de joi au avut loc lansări de cărţi şi o sesiune de comunicări ştiinţifice. Cele două volume lansate, „Raze de lumină în cultura orădeană interbelică” şi „În aşteptarea cuvintelor”, poartă semnătura profesorilor Livia Ghiurcuţa, Luminiţa Vînturache, Rodica Turcaş, Rodica Sabău, respectiv Gabriela Goudenhooft.

Manifestările prilejuite de Zilele Liceului „Aurel Lazăr” vor continua vineri de la ora 10 cu depuneri de coroane de flori la statuia patronului spiritual al şcolii „Aurel Lazăr”, cu o vizită la Casa Memorială a acestuia, cu un parastas de pomenire şi se vor încheia cu un program artistic, organizat la Filarmonica de Stat din Oradea.

Crina Dobocan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor