Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani

Australia dă prima licenţă pentru clonarea embrionilor umani
Guvernul australian a dat prima licenţă care permite oamenilor de ştiinţă să creeze clone ale embrionilor umani, prin intermediul căruia se pot obţine celule stem embrionare.

Compania de fertilizare in-vitro Sydney IVF a obţinut această licenţă şi are acces la 7.200 de embrioni umani pentru cercetare. Dacă această companie va avea succes, ar fi prima dată, la nivel mondial, când în cercetările din domeniu ar fi raportate beneficii, conform declaraţiilor reprezentanţilor National Health and Medical Research Council (NHMRC) din Australia.

Cercetătorii din alte ţări au produs celule stem considerate a fi similare cu celulele embrionare, folosind o varietate de tehnici, dar niciunii nu au reuşit să obţină celule stem embrionare prin clonarea embrionilor umani.

“Au primit licenţă pentru clonare terapeutică”, a declarat John Findlay, preşedinte al comitetului de licenţiere a NHMRC, adăugând că Sydney IVF nu au licenţă pentru a ajunge la faza fetală a cercetărilor.

Findlay a mai precizat că cercetătorii vor încerca să creeze celule stem de la pacienţi care prezintă anormalităţi sau pot crea linii de celule stem care să fie compatibile cu pacienţii de la care au fost prelevate.

Directorul Australians for Ethical Stem Cell Research, David van Gend, a criticat această licenţiere, susţinând că noile tehnologii înceamnă că clonarea nu mai este necesară.

“Avem legi în Australia astfel ca abuzul clonării să nu se facă aici, nu vom avea naştere prin clonare”, a declarat van Gend.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase