Australia deschide porţile imigranţilor

Australia deschide porţile imigranţilor
AUSTRALIA – Australia deschide larg porţile imigranţilor. Guvernul conservator de la Canberra a anunţat primirea a peste 144.000 de persoane în anul care va urma.

Dobândirea cetăţeniei va fi precedată de o examinarea amănunţită care va include un test de limbă engleză şi unul pentru verificarea însuşirii valorilor şi a culturii australiene.

Premierul John Howard a răspuns criticilor ecologiştilor, din opoziţie, şi a precizat că acest test nu reprezintă o revenire la aşa-numita politică a Australiei Albe, din anii 50, care îi excludea, în principal, pe imigranţii proveniţi din Asia.

Guvernul a emis o lege prin care durata pentru primirea cetăţeniei a crescut de la 3 la 4 ani. Testul va include 30 de întrebări privind Constituţia Australiei, istoria aborigenilor şi a coloniştilor albi, referitoare la valorile tradiţionale australiene, precum camaraderia. Howard a respins acuzaţiile de rasism şi a declarat că este îngrijorat din cauza tensiunilor religioase şi etnice, provocate de reprezentanţii unor minorităţi.

Premierul consideră că “unele minorităţi s-au tribalizat” şi crede că această problemă a fost provocată de multiculturalismul exagerat practicat de guvernele de stânga.

Statisticile arată că unul din patru australieni este născut în afara ţării, în condiţiile în care aproape 6 milioane de oameni s-au stabilit în Australia începând cu 1945.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase