Austriecii, faţă cu proprietarii de păduri

Austriecii, faţă cu proprietarii de păduri
Deva – Înfiinţarea de ocoale silvice private a generat o avalanşă de oferte pe această piaţă. Vineri, la Deva, o societate austriacă s-a întâlnit cu o parte dintre proprietarii de păduri din judeţ pentru a le prezenta oferta scoietăţii. Practic, austriecii îşi doresc înfiinţarea unui ocol privat pe care să-l administreze.

Sediul, la Sibiu

Firma austriacă propune hunedorenilor un ocol privat în care proprietarul de pădure, afiliat la această structură, este beneficiarul tuturor banilor obţinuţi de pe urma exploatării pădurii. În contrapartidă, proprietarul plăteşte o taxă de administrare care va fi negociată cu fiecare în parte.

„Firma noastră administrează 853.000 de hectare de pădure în Austria şi 12 milioane de hectare în Finlanda. În România avem înfiinţat un ocol silvic care se întinde pe o suprafaţă de 3.000 de hectare. Practic, noi oferim servicii de pază, consultanţă în accesarea de fonduri europene, sprijin în construirea de drumuri forestiere precum şi reprezentare în instanţă pentru cei care nu şi-au primit încă titlurile de proprietate”, declară Florin Ianul, directorul scoietăţii.

Dezbateri aprinse

Aşa cum era de aşteptat, între cei prezenţi în sală s-au iscat polemici aprinse iar acuzele au căzut de-o parte şi de alta.

Au existat voci care au susţinut că, până la această dată, proprietăţile au fost pur şi simplu jefuite de către primari care au lucrat cot la cot cu reprezentanţii Direcţiilor Silvice. În afara acestui aspect majoritatea hunedorenilor veniţi la Deva s-au arătat destul de interesaţi de oferta venită din partea austriecilor.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !