Austriecii ne vor gunoaiele din zona Stei

De Veronica Bursaşiu
Austriecii ne vor gunoaiele din zona Stei
Fostul director, Nicolae Aniş a demisionat împreună cu un alt membru al Consiliului de administraţie.

Interimatul la conducerea societăţii este asigurat de ex- deputatul Teodor Moldovan. Primarul Şteiului, Iulian Bălaj spune că în opinia sa, activitatea de la Solceta trebuie separată în servicii de apă-canal şi în servicii de salubrizare. Şeful Primăriei Ştei a declarat pentru J.b că recent a fost contactat de o firmă austriacă care ar dori să devină acţionar la Solceta. „Nu doresc nici măcar 51% din acţiuni, ci doar contractele de salubrizare pe primării”, spune primarul Iulian Bălaj. Recent, Consiliul local Ştei, acţionar în societatea de gospodărire comunală a aprobat recent un credit de 150 mii lei pentru potenţarea activităţii.

Deşi avea contract cu gospodăriile din comunele zonă pentru a ridica gunoiul, Solceta a declinat acest serviciu unui alt operator. Care, l-a rândul său ar trebui să transporte gunoiul la Oradea. Ca urmare a faptului că groapa de gunoi din Ştei a fost închisă şi nici nu par a exista premise pentru a redeschide una nouă. „Noi am susţinut suplimentarea construcţiei unor gropi de gunoi la Ştei şi Borş, atât la Ministerul Mediului, cât şi în faţa firmei de consultanţă. Aceasta în virtutea unor elemente de noutate apărute după negocierea tratatului de aderare: apariţia unor parcuri industriale, dezvoltarea comunităţilor, elemente care ne-ar fi permis să avem mai multe gropi decât aveam dreptul, ca ţară, după negocieri”, spune Radu Ţârle, fostul preşedinte al CJ Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !