Austriecii stresaţi de Moş Nicolae

Austriecii stresaţi de Moş Nicolae
În noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae vine la geamuri. La austrieci nu vine.

În noaptea de 5 spre 6 decembrie, se spune că Moş Nicolae vine la geamuri şi vede copiii care dorm şi sunt cuminţi, le lasă în ghete dulciuri şi alte daruri, însă tot el îi pedepseşte pe cei leneşi ori neascultători, lăsând o nuieluşă.

Cei dragi nouă şi în special copiii primesc daruri de la Moşul. În dimineaţa de Sfântul Nicolae, copiii cuminţi găsesc daruri în ghetuţe. E un obicei vechi, nu numai la români, de a face cadouri în această zi. Spre deosebire de Moş Crăciun, Moş Nicolae nu se arată niciodată.

Moş Niculae nu vine la austrieci!
În grădiniţele din Viena nu vor sosi anul acesta Moş Nicolae şi ajutorul său, drăcuşorul care împarte nuieluşe copiilor obraznici.
Decizia a fost luată de către edilii oraşului care consideră că aşteptarea Moşului provoacă emoţii prea mari copiilor, deoarece aceştia nu ştiu dacă vor primi un cadou sau o nuieluşă. Aceste emoţii sunt considerate negative pentru dezvoltarea lor.

Cei care îl interpretează an de an pe Moş Nicolae susţin că ei îi recompensează pe toţi copiii, cea mai mare bucurie fiind chiar aşteptarea Moşului iar interzicerea acestuia va aduce o mare dezamăgire copiilor, relatează Gândul.

0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase