Autogară nouă, în două săptămâni

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
11Comentarii
Autogară nouă, în două săptămâni
© FOTO: Cristina Ghilea
O parte din terenul necesar amenajării a fost închiriat de la SN CFR, pentru 800 de lei/lună.

A treia autogară a OTL SA, aflată în şantier, pe strada Ştefan cel Mare, ar urma să fie dată în folosinţă în maxim două săptămâni, dă asigurări conducerea operatorului de transport. Firma Abed Nego, de numele căreia se leagă amenajarea alunecoasă de la Ciuperca, este contractantul lucrării, la valoarea de peste 1,1 milioane de lei.

La o primă vedere, noua autogară este destul de miniaturală – peroanele au lăţimea de 1,3 m iar spaţiul carosabil disponibil pare confortabil maxim pentru midibuze, mai greu pentru autobuze de capacitate mare.autogara-cladire

Anterior, locul era o staţie pentru cursele intra şi interjudeţene, în care încăpeau cu greu mai mult de 2 autobuze. Noua autogară are un corp de clădire, după modelul autogărilor din Decebal sau din Nufărul şi mai multe peroane: hol de aşteptare, birou administrativ, punct de vânzare bilete, spaţiu comercial şi grupuri sociale pentru femei/bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi.

Musai a OTL-ului

Proiectul de amenajare a autogării a fost votat în Consiliul local la începutul acestui an, când executivul le-a cerut aleşilor să respingă varianta construirii unei autogări private, pe un teren aflat peste drum de actuala amenajare.

„Ai 2 variante. Să pui un şopron deaupra şi să te numeşti autogară sau să continui investiţia, prin OTL, conform planului. Noi suntem obişnuiţi cu cei de la gară, ştim cât a trebuit să lucrăm să curăţăm zona. Autogara publică, a oraşului Oradea, a fost aprobată, s-a demarat procedura. Oradea trebuie să aibă o strategie pentru ca partea de autogări să fie în domeniul public al oraşului urmând ca ele să fie folosite de orice operator, în condiţii echitabile pentru toţi. Aici sunt nişte chestiuni de strategie”, spunea primarul Ilie Bolojan la vremea respectivă, invocând planul de mobilitate urbană care ar aduce oraşului finanţări pentru câteva obiective, între care şi lucrarea de pe Ştefan cel Mare.

Autogara este situată parţial pe terenul oraşului şi parţial pe o porţiune de teren închiriată de la SN CFR. Pentru aceasta, OTL plăteşte lunar o chirie de 800 de lei.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor