Autogări pas, drum pas, prin județ

Pasztor Sandor și Ionel Avrigeanu
Pasztor Sandor și Ionel Avrigeanu
Unii propun cu insistență, alții acuză propuneri neserioase. Și unii, și alții refuză să-și schimbe stilul de lucru, spre paguba locuitorilor acestui județ.

Este vorba despre aleșii județului. Dacă șefii Consiliului Județean propun în continuare autogări și drumuri reabilitate, Opoziția acuză Puterea de lipsa dialogului. Chit că alianța PSD-UDMR-ALDE are nevoie și de majorități pentru care votul PNL devine imperios necesar. Aceasta dacă se doresc realizări concrete, nu doar propuneri la alibi.

Consiliul Județean nu reușește să se pună de acord pe seama autogărilor dorite în județ. Și, mai nou, nici pe seama drumului comunal 37, ce leagă Oradea de Paleu, trecând prin Săldăbagiu de Munte. Ambele proiecte de hotărâri au avut nevoie de o majoritate de două treimi. Deci, implicit, și de voturile Opoziției PNL.

Avrigeanu: „Nimic nu a explicat”

La propunerea președintelui Pasztor, Județul ar prelua 3 kilometri de drum comunal, de la municipul Oradea și comuna Paleu, în vederea reabilitării, pentru a putea descongestiona DJ 767F Oradea – Paleu – Cetariu. În ceea ce privește autogările, pentru a-i determina pe liberali să voteze, Executivul județean le-a inclus pe toate trei – Marghita, Săcueni, Beiuș – în același material. Degeaba. În ultima ședință, liberalii au votat împotrivă la ambele proiecte. Motivația liderului grupului PNL, Ionel Avrigeanu, motivează această atitudine prin lipsa totală de dialog din partea conducerii CJ. „Poate că dl. președinte Pasztor are argumente, dar eu nu le-am auzit. Considerăm că este un joc neproductiv, care vrea doar să arate că Opoziția nu vrea. Când ai nevoie de voturile Opoziției, trebuie să discuți cu ei. Să aflăm și noi dacă s-a făcut un studiu de trafic și ce costuri implică. De asemenea, câți călători deservește o astfel de autogară? Sigur că vrem, dar trebuie să și explici ce se vrea. Nimeni nu a explicat”, este argumentația folosită de consilierul Ionel Avrigeanu, valabilă pentru ambele proiecte. Mai mult, făcând referire la drumul comunal de Paleu, acesta subliniază că în județ sunt o sumedenie de drumuri comunale de pământ, pentru care CJ Bihor nu manifestă interes…13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor