Automatele, eternul măr al discordiei

4Comentarii
Automatele, eternul măr al discordiei
ORADEA – Că e vorba de insuficienţa locurilor, de modul în care acestea sunt gestionate, de costul tichetelor sau despre posibilităţile de procurare a acestora, parcările Oradiei sunt un neîncetat motiv de discuţii în contradictoriu între administraţia locală şi cetăţeni.

„Abia găseşti un loc de parcare în oraş, şi când ajungi acolo, nu o dată poţi să vezi că aparatul de bilete nu funcţionează. Ultima dată mi s-a întâmplat când am parcat în faţă la Banc Post, dar am mai păţit asta şi când am avut treabă la Facultatea de Medicină şi am vrut să las maşina în spatele clădirii. La ora opt fără zece dimineaţa aparatul nu funcţiona şi nici la chioşcul de ziare nu erau tichete.

Ce trebuia să fac? Să las maşina şi să mă duc până-n Piaţa Unirii după un tichet? Asta e bătaie de joc”, apreciază Dan Moghioroş, supărat foc pe cei care administrează parcările cu plată orădene.

Reclamanţii vinovaţi

În replică, Ionuţ Şimon, şeful Serviciului Administrare Parcări din Primăria Oradea, spune că aparatele pentru tichete de parcare se opresc din funcţionare foarte rar din cauze „naturale”. „O dată la două luni se umplu şi trebuie golite. În rest, sunt o mulţime de aparate pe care le găsim pline cu hârtie sau cu gumă de mestecat, şi din cauza asta nu merg. Nu de puţine ori cei care au reclamat erau vinovaţi”, crede Ionuţ Şimon.

În opinia acestuia, cel aflat în situaţia de a nu-şi putea cumpăra tichet de parcare are mai multe variante pentru a evita o posibilă amendă. „Aparatele de tichete sunt la o distanţă de 35 de metri. Dacă nu e aşa, atunci cetăţeanul poate cumpăra tichet, chiar mai multe odată, pentru a avea în caz de urgenţe sau poate, pur şi simplu, să-şi facă abonament, dacă ştie că are mai mult de lucru în Centru”, opinează şeful serviciului.

Cristina Ghilea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor