Autorizaţie pe viaţă

Asistentii medicali care tocmai au absolvit scolile postliceale sau colegiile de profil au mai putina bataie de cap cu autorizatia de libera practica. Ca sa poata profesa, ei pot obtine actul pe baza unui dosar predat la forul profesional – Ordinul Asistentilor Medicali (OAM) din România, filiala Bihor.

Iuliana Busuioc, presedintele OAM Bihor, a explicat ca, din iulie anul trecut, asistentii medicali primesc, la fel ca si medicii, autorizatie de libera practica pe viata. Numai ca exista cadre medii mai vechi care nu si-au facut actele dupa noul ordin al ministrului.

Absolventii scolilor postliceale si ai colegiilor, precum si cei care nu si-au facut autorizatia dupa noul normativ, au nevoie de un dosar cu urmatoarele acte: xerocopii dupa diploma de absolvire a scolii postliceale, dupa cea de bacalaureat, xerocopie dupa actul de identitate, dupa caz – certificatul de casatorie, fisa medicala, cazierul si cerere-tip catre DSP Bihor.


Asistentii care au intrat în posesia autorizatiei de libera practica pe viata trebuie doar sa si-o avizeze o data pe an. Actele necesare se prezinta tot la sediul OAM Bihor.

Otilia Sandor