Autorizaţii de la benzinării

1Comentariu
Autorizaţii de la benzinării
ORADEA – Camioanele vor avea locuri speciale de staţionare la intrarea în oraş, prin realizarea de parcări destinate traficului greu. Una dintre acestea se află în zona Borşului, iar o alta în apropiere de strada Ogorului şi Metro, în care acum se află peste 25 de tiruri, deşi este concepută pentru 150 de autotrenuri.

„Parcările se vor afla în apropiere de şoseaua de centură, pe platourile pe care camioanele le găsesc libere şi în cartiere. Credem că astfel am reuşit să creăm condiţii pentru persoanele aflate în tranzit în oraşul Oradea, pentru a putea parca”, a spus primarul Ilie Bolojan.

 

De la benzinării

Consiliul Local a aprobat de curând un singur tarif de trafic greu, până acum existând trei, în funcţie de tonajul camioanelor. Achitarea acestora se va face la benzinăriile aflate la intrarea în Oradea, şi nu la Primărie.

„Au fost încheiate contracte cu şase benzinării Lukoil şi cu partenerii Rompetrol, care prevăd vânzarea acestor autorizaţii non-stop, inclusiv sâmbăta şi duminica. Comisionul benzinăriilor este de 5% plus TVA. Solicităm toţi transportatorii să ia act de aceste decizii”, a spus primarul.

Valoarea acestei autorizaţii este de 500 lei pe lună. În acelaşi timp, tarifele de parcare din parcarea de pe Borşului au fost reduse de la 40 la 10 lei. Şoferii autotrenurilor vor avea şi posibilitatea de a ajunge în oraş mult mai uşor, cu ajutorul transportului asigurat din oră în oră, de maşini ce vor trece prin aceste parcări. Pentru ca totul să decurgă bine, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor verifica dacă şoferii deţin autorizaţia de trafic pentru camioane, cea de parcare.

 

Carmen Brehoi1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor