Autostrada, călcată de Orban

4Comentarii
Autostrada, călcată de Orban
Chiribiş – Ministrul Transporturilor, Leonard Orban, a zburat sâmbătă dimineaţă înapoi spre Bucureşti după raidul efectuat prin Bihor. Ultimul şantier vizitat de Orban vineri după-amiază a fost cel al autostradei Bechtel. Aflat pentru prima dată la faţa locului, ministrul s-a declarat mulţumit de lucrările realizate până acum.

Mai rapizi în Cluj
Vizita ministrului a început din localitatea Chiribiş, unde se află şi sediul şantierului. Înainte de a purcede, ministrul, deputatul Cornel Popa, precum şi ceilalţi membri ai staff-ului, s-au echipat specific mediului de şantier: cască, vestă reflectorizantă şi ochelari de soare.
Oficialii au trecut mai întâi pe la cantină şi barăcile de cazare, unde au avut ocazia să vadă cum îşi consumă muncitorii timpul în afara orelor de muncă. Vorbind în limba engleză, administratorul şantierului i-a explicat ministrului că în cantine munictorii au la dispoziţie televizoare şi mese de ping-pong.
Staff-ul ministerial a fost apoi urcat într-un microbuz şi condus pe o porţiune de şantier cu o lungime de circa 10 kilometri, cuprinsă între Chiribiş şi Suplacu de Barcău.

Pe tot parcursul periplului, inginerii Bechtel au dat explicaţii privind stadiul şi situaţia lucrărilor. Unul dintre ei a declarat că, cu toate că s-au făcut progrese, lucrările din Bihor nu se compară cu cele din Cluj, unde pot fi sesizate schimbări majore de la o săptămână la alta. Inginerul a precizat că lentoarea se datorează numărului mai redus de oameni şi utilaje din judeţul nostru.

Stăviliţi de pădure
Ministrul Ludovic Orban
s-a declarat mulţumit de ceea ce a avut ocazia să vadă pe şantier. „Au fost renegociate graficele, iar conform noilor înţelegeri cu firma Bechtel autostrada va fi gata în 2012”, a precizat Orban.
Autostrada se termină brusc în apropierea localităţii Suplacu de Barcău, de unde lucrările nu mai pot înainta din pricina pădurii Balc, pentru care Bechtel nu a primit încă autorizaţie de defrişare.

„Avizele de tăiere a copacilor le aşteptăm încă din 2004, şi tot n-au venit”, a declarat Ana-Maria Sima, comunity relations manager în cadrul Bechtel. De la faţa locului, ministrul l-a sunat pe directorul Romsilva pentru a urgenta emiterea autorizaţiilor şi a promis că se va implica activ pentru a înlesni colaborarea dintre antreprenor şi instituţiile statului.

Sebastian Kovacs4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor